Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Managing

Paperback Engels 2011 9780273745624
Voormalig top 100Totaal 60 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Leiderschap is gewoon goed uitgevoerd management,' aldus Mintzberg.

Mintzberg sprak met en observeerde 29 managers in allerlei organisaties (van een vluchtelingenkamp tot een symfonieorkest) uit diverse landen. De gedetailleerde problemen die er speelden en de oplossingen die deze managers vonden, sterkten Mintzberg in de overtuiging dat management niets meer of minder is dan een vaardigheid.

Een echt effectief manager combineert zijn krachten en zwaktes, en ontwikkelt zijn eigen stijl vanuit reflectie en analyse, samenwerking en proactiviteit. Mintzberg richt zich op de wezenlijke vragen als 'hoe kunt u onder grote druk toch de juiste beslissingen nemen?' en 'hoe stuurt u mensen aan als u ze beslissingsvrijheid wilt geven?'

Dit standaardwerk van Mintzberg zet zijn tijdloze ideeën hernieuwd op scherp. Zoals altijd zijn zijn ideeën dwars, mythedoorbrekend en zeer goed onderbouwd. Eindelijk weer eens een boek voor managers dat er echt toe doet.

Specificaties

ISBN13:9780273745624
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Managing
Peter de Roode | 20 april 2011
'Hoe komt het dat we het maar niet eens kunnen worden over de vraag wat managers nu eigenlijk precies doen?' Dat is een van de vragen die Mintzberg zijn lezers voorlegt. 'Managing' is een prachtig boek waarin de auteur afrekent met hardnekkige mythes en tegelijkertijd een stevige knipoog geeft aan diverse businessscholen. Zoals we van Mintzberg mochten verwachten, borduurt hij in 'Managing' voort op zijn eerdere inzichten maar weet hij tevens de lezer te verrassen met nieuwe perspectieven, die met name tot stand zijn gekomen door 29 managers elk één dag te observeren.
Lees verder
recensie
Managing
Ton Horrevorts | 13 november 2009
Management is uit en leiderschap is in. Managers worden steeds vaker neergezet als mensen die op de winkel passen en er netjes voor zorgen dat vandaag gedaan wordt wat vandaag gedaan moet worden. Maar het echt belangrijke werk, nadenken over wat er morgen of overmorgen moet gebeuren, dat is het werk voor leiders. Henry Mintzberg vindt deze redenering onzin. Hij is van mening dat leiderschap teveel wordt geïsoleerd van management. Management is veel belangrijker dan we vandaag de dag geneigd zijn te denken. We worden nu te veel geleid en te weinig gemanaged. Dit is een van de prikkelende denkbeelden van Mintzberg in zijn nieuwste boek dat de eenvoudige titel 'Managing' heeft meegekregen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
4 stemmen
3
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Henry Mintzberg: ‘Elke manager is in zekere mate incompetent’
Jeroen Ansink 1 februari 2010 Volgens de Canadese hoogleraar Henry Mintzberg ligt goed management onder vuur van mba-programma’s, technologie, beursnoteringen, bonussen en de obsessie voor beroemdheden. In Managing pleit hij voor de terugkeer van de gemeenschapszin binnen het bedrijfsleven. ‘Als ik het woord ‘leider’ nog één keer hoor ga ik gillen.’

Over Henry Mintzberg

De Canadese organisatiedeskundige Henry Mintzberg geniet internationale bekendheid; zijn boeken 'The Nature of Managerial Work', The Structuring of Organizations', 'Power In and Around Organizations' zijn voor velen verplichte lectuur - zijn seminars worden druk bezocht. Henry Mintzberg bekleedt de Bronfman-leerstoel in management aan de McGill-universiteit en is voorzitter van de Strategic Management Society. Hij werd tweemaal onderscheiden met de McKinsey-prijs voor het beste artikel in Harvard Business Review; de eerste maal voor The Manager's Job: Folklore and Fact (1975) en de tweede maal in 1987 voor Crafting Strategy.

Andere boeken door Henry Mintzberg

Inhoudsopgave

About the author
Preface
A Note to the Reader

1. Managing Ahead
2. The Dynamics of Managing
3. A Model of Managing
4. The Untold Varieties of Managing
5. The Inescapable Conundrums of Managing
6. Managing Effectively

Appendix: Thirteen Days of Managing

Bibliography
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managing