Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Brand Positioning

Connecting Marketing Strategy and Communications

Paperback Engels 2020 9780367250195
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Brand Positioning is an English translation of an exceptionally well-renowned Dutch textbook, which provides a practical approach to analysing, defining and developing a brand’s positioning strategy.

Divided into three key parts, the book works step-by-step through the creation of an effective marketing strategy, combining an academic approach with the strategic and operational guidelines, tools and techniques required. Unlike other textbooks, it has a unique focus on the relationship between branding, marketing and communications, exploring brand values, brand identity and brand image, and analysing how these can be transformed into a successful positioning strategy, using international case studies, examples and practical exercises.

This textbook will be core reading for advanced undergraduate and postgraduate students of marketing strategy, branding, marketing communications and consumer behaviour. It will also be of great value to marketing and communications professionals looking to develop and maintain their company’s brand.

Specificaties

ISBN13:9780367250195
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:254
Druk:1
Verschijningsdatum:6-2-2020
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Karel Jan Alsem

Dr. Karel Jan Alsem (Leeuwarden 1957) is lector Marketing bij de Marketing School van de Hanzehogeschool Groningen en universitair docent Merkmanagement en Communicatie aan de vakgroep Marketing van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Tevens is hij directeur van AlsemStrategie, bureau voor marketingadvies en marketingopleidingen. Na zijn gymnasiumtijd studeerde hij economie in Groningen alwaar hij in 1981 zijn doctoraal bedrijfseconomie behaalde. Tot 1985 was hij als bedrijfseconomisch onderzoeker verbonden aan de SEO, Stichting voor Economisch Onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Terug aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde hij in 1991 op een proefschrift over concurrentieanalyse in de marketing. Twee jaar later verscheen de eerste druk van Strategische marketingplanning. Naast een brede marketingkennis, heeft Alsem zich gespecialiseerd in merkmanagement en marketingcommunicatie. Daarnaast is marketing voor zorginstellingen een specialisatie van hem; over dit onderwerp verscheen in 2012 het boek Zorg met liefde en lef, met co-auteur Robbert Klein Koerkamp. Resultaten van onderzoeksprojecten zijn onder andere verschenen in International Journal of Research in Marketing, International Journal of Forecasting en Journal of Market Focused Management. Alsems persoonlijke uitdaging in marketing ligt vooral in het versterken van de link tussen marketingwetenschap en -praktijk. Op de Hanzehogeschool is hij research director van de Marketing School en directeur van Marklinq, een instituut binnen de hogeschool dat toegepast onderzoek uitvoert samen met het bedrijfsleven. Aan de Rijksuniversiteit Groningen verzorgt hij een mastervak in Brand en Product Management. Met een scherp analytisch vermogen geeft hij (positionerings)advies aan bedrijven. Inmiddels wordt hij in Nederland beschouwd als één van de kenners op merkgebied en wordt hij regelmatig gevraagd voor interviews en bijdragen aan symposia.

Andere boeken door Karel Jan Alsem

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Brand Positioning