Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Scrum

The Art of Doing Twice the Work in Half the Time

Gebonden Engels 2014 9780385346450
10
Voormalig top 10Totaal 3 dagen
Voormalig top 100Totaal 302 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Er is een revolutionaire nieuwe manier van werken die de wereld op stormachtige wijze verovert: Scrum. Managementgoeroe Jeff Sutherland ontwikkelde Scrum toen hij zag dat onze steeds complexere en snellere maatschappij vraagt om een andere manier van werken. In plaats van conventionele afdelingen met managers, gaat Scrum uit van hechte teams die in korte ‘sprints’ werken en zich steeds kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. De resultaten zijn fenomenaal: Scrum is inmiddels omarmd door bedrijven zoals Apple, Google, Facebook, Marktplaats, ING, Accenture en talloze internet-startups.

In ‘Scrum’ vertelt Sutherland niet alleen hoe zijn methode werkt, maar ook welke inzichten eraan ten grondslag liggen en hoe het ontstaan is. Hij legt onder andere uit waarom teams boven zichzelf uit kunnen stijgen, hoe onze perceptie van tijd werkt en waar onze behoefte aan controle vandaan komt. Aan de hand van meeslepende anekdotes over Sutherlands eigen ervaringen als gevechtspiloot, medisch wetenschapper en IT-ondernemer ontvouwt zich het fascinerende verhaal van deze baanbrekende methode.

Scrum wordt inmiddels overal ter wereld gebruikt om elk denkbaar project te managen: een raket bouwen, lesgeven aan leerlingen, een bruiloft plannen – of, zoals Sutherlands echtgenote het gebruikt, om manlief zijn klussen te laten afhandelen in het weekend. Want Scrum werkt voor alles.

Specificaties

ISBN13:9780385346450
Trefwoorden:projecten, teams, Scrum
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:248
Uitgever:Crown
Druk:1
Verschijningsdatum:22-9-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Scrumles van scrummaster Jeff Sutherland
Bertrand Weegenaar 24 september 2014 In Engeland verscheen deze week het overzichtswerk Scrum van de hand van Scrummaster en evangelist Jeff Sutherland. De Nederlandse belangstellende moet wachten tot de vertaling van Scrum in december bij uitgever Maven Publishing uitkomt.

Over Jeff Sutherland

Jeff Sutherland is de bedenker van Scrum en mede-auteur van het Agile Manifesto. Sutherland is opgeleid gevechtspiloot: hij ging meer dan honderd keer op missie naar Noord-Vietnam. Na elf jaar in het leger deed hij onderzoek naar kankercellen aan de University of Colorado School of Medicine, waarna hij betrokken raakte bij databeheer en IT-ontwikkelsystemen.

Andere boeken door Jeff Sutherland

Inhoudsopgave

Preface

1. The way the world works is broken
2. The origins of Scrum
3. Teams
4. Time
5. Waste is a crime
6. Plan reality, not fantasy
7. Happiness
8. Priorities
9. Change the world

Acknowledgments

Appendix: Implementing Scrum-How to begin

Notes
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scrum