Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Good to Great

Why some companies make the leap and others don't

Gebonden Engels 2001 9780712676090
EvergreenTotaal 600 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Jim Collins, co-auteur van 'Built to Last', heeft met zijn nieuwe boek 'Good to Great' twee dingen nagestreefd: enerzijds tijdloze factoren voor succes over langere tijd te identificeren en tegelijkertijd de zoveelste management hype te vermijden, anderzijds wel inzichten met dezelfde eenvoud te formuleren. In een uitvoerige research bij duizenden Amerikaanse bedrijven heeft Collins' research team elf bedrijven geïdentificeerd die over een periode van vijftien jaar qua beurskoers significant beter presteren dan hun concurrenten in dezelfde branche. Dan is direct de vraag hoe die bedrijven dat doen en wat anderen daarvan kunnen leren? Collins heeft zijn verworven inzichten geformuleerd in een zestal principes.
1. 'Level 5 leadership'.
2. Het werven van goede
3. Zie de harde feiten onder ogen zonder daarbij het geloof om uiteindelijk te slagen te verliezen
4. Concentratie op één enkel principe in een cultuur van discipline
5. Technologie als versneller
6. Gestage volharding

Specificaties

ISBN13:9780712676090
Trefwoorden:succesfactoren
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:324
Druk:1
Verschijningsdatum:27-4-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Good to Great
Hans Strikwerda | 19 maart 2002
Jim Collins, co-auteur van het voortreffelijke 'Built to Last', heeft met zijn nieuwe boek 'Good to Great' twee dingen nagestreefd: enerzijds tijdloze factoren voor succes over langere tijd te identificeren en tegelijkertijd de zoveelste management hype te vermijden, maar wel inzichten met dezelfde eenvoud te formuleren.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
7 stemmen
4
2
0
0
1

Interviews en artikelen (4)

column
Een vraag? Graag!
Hans van der Loo 1 december 2009 Van managementgoeroe Jim Collins is bekend dat hij eerst een goede vraag nodig heeft alvorens hij zich aan het schrijven van een boek zet. Achter zijn bestseller ‘Built to Last’ ligt de vraag verscholen hoe het komt dat sommige bedrijven over langere perioden kunnen floreren, terwijl andere gedoemd zijn om na enige tijd te verdwijnen.
column
Hopeloze zoektocht naar de gouden succesformule
Michel Hoetmer 11 september 2009 Is het u ook wel eens opgevallen dat de hoogste posities op de bestsellerlijsten soms jarenlang worden ingenomen door boeken als De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen R. Covey), Good to Great (Jim Collins), de boekjes van Ken Blanchard (Gung Ho! bijvoorbeeld) en vele andere uitgaven die de lezer gouden succesformules aanbieden? Wat is hier aan de hand?
interview
De boekenkast van Berthold Gunster
Eline Crijns 14 juli 2009 Berthold Gunster is wat je een ‘selfmade man’ zou kunnen noemen. Hij is theaterregisseur van huis uit en heeft als ondernemer het alom bekende ‘Ja-maar concept’ niet alleen bedacht maar ook op de kaart gezet. M&L sprak met Gunster. Over boeken en kasten.
nieuws
Not so great
Pierre de Winter 22 januari 2009 Managementbestseller Good to Great van Jim Collins ligt in de wetenschappelijke wereld zwaar onder vuur. 'Veel boeken verkopen betekent nog geen wetenschappelijk succes', aldus hoogleraar Lidewey van der Sluis. Eind 2008 signaleerde ze de kritiek in Het Financieele Dagblad als eerste in Nederland.

Over Jim Collins

Jim Collins is adviseur van succesvolle bedrijven: hoe ze groeien, excelleren en hoe goede bedrijven 'great' worden. Collins werkte voor senior directieleden en CEO's van meer dan honderd ondernemingen. Ook was hij werkzaam in de sociale sector. Jim Collins is afgestudeerd in business administration en wiskunde aan de Stanford University. Bovendien heeft hij diploma's gehaald aan de University of Colorado en de Peter F. Drucker Graduate School of Management (Claremont Graduate University).

Andere boeken door Jim Collins

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Good to Great