Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liberating the Corporate Soul

Building a Visionary Organization

Paperback Engels 1998 9780750670715
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

In de huidige wereld kan iedere organisatie aan dezelfde informatie en technologie komen. Het enige waarin bedrijven concurrentievoordeel in kunnen behalen is te vinden in het menselijke kapitaal. Daarom is collectieve cultuur en waarden van essentieel belang. Als medewerkers een overeenkomst zien tussen hun persoonlijke waarden en missie en die van de organisatie, vinden ze persoonlijke bevrediging in hun werk en leveren ze de hoogste inspanning en creativiteit. Hierbij past het dan ook niet meer om over een organisatie als machine te praten, maar over een organisatie als levend wezen. De kern van de organisatie is een groep mensen. Belangrijk is dan dat een organisatie niet allen moet voorzien in fysieke behoeften van de mens en de organisatie, maar ook in mentale, emotionele en spirituele behoeften. Wanneer spirituele behoeften bevredigd worden dan gaat het mensen niet meer om zichzelf, maar wat goed is voor het gemeenschappelijke, waaronder de organisatie en de maatschappij. Organisaties en medewerkers kunnen op verschillende niveaus zitten qua bewustzijn van welke behoeften belangrijk zijn. Barrett beschrijft hiervan 7 niveaus:
- overleven, met name gericht op financiële zekerheid.
- relatie, gericht op relaties met de bedoeling er iets uit te halen.
- zelfvertrouwen, behoefte aan grootte, de beste willen zijn.
- transformatie, start maken met visie, missie en waarden.
- organisatie, binding medewerkers en organisatie, gelijkheid, openheid, naast de organisatie ook de behoefte van de medewerkers in de gaten houden.
- gemeenschap, binding organisatie en relaties, iets bij willen dragen aan de maatschappij
- samenleving, lange termijn denken, bij alle beslissingen ook rekening houden met de balans tussen organisatie, werknemers, maatschappij en planeet.

Barrett bespreekt een aantal tools en leiderschapsvormen waarmee de organisatie tijdens deze niveaus en tijdens de transformatie (of continue ontwikkeling) te maken krijgt.

Specificaties

ISBN13:9780750670715
Trefwoorden:bezieling
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:226
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liberating the Corporate Soul