Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Learning to Change

A guide for organization change agents

Gebonden Engels 2003 9780761927020
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

In dit boek wordt beschreven hoe gecompliceerd veranderingsprocessen eigenlijk zijn: Wat speelt er onder de oppervlakte? Waarop moet je bedacht zijn? Hoe kun je geplande veranderingen aanpakken? Hoe krijg je greep op de inhoud van de verandering? Hoe komt een verandering op gang? Op al deze vragen wordt diepgaand een antwoord gezocht.
Het boek bevat een uitgebreide set instrumenten: diagnosemodellen waarmee een veranderkundige situaties kan analyseren en beoordelen.

Een interventiemethoden die de veranderkundige kan gebruiken om de situatie te beïnvloeden. Tenslotte wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de vermogens, attitude en werkwijze van de veranderaar zelf. En hoe hij kan leren en veranderen.
De auteurs beschrijven de state-of-the-art van de veranderkundige inzichten, methoden en instrumenten. Zij vatten een enorme hoeveelheid inzichten samen en beschrijven de eigen visie en ervaring van tientallen jaren veranderen.

Specificaties

ISBN13:9780761927020
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:330
Uitgever:Sage
Druk:0
Verschijningsdatum:15-4-2009
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Léon de Caluwé

Léon de Caluwé was sociaal psycholoog. Hij werkte als trainer en adviseur van onderwijsmanagers bij het Katholiek Pedagogisch Centrum. Daarna was hij lid van de Adviesraad Voortgezet Onderwijs, een niet-ambtelijk adviesorgaan dat de minister van Onderwijs adviseert over beleidsonderwerpen. Daarnaast werkte hij als expert regelmatig voor de OECD en voor de Raad van Europa. Na een korte periode bij de SIOO kwam hij in 1988 bij Twynstra Gudde. Hij heeft gewerkt in de adviesgroepen overheid, opleidingen, innovatiemanagement en human talent. Na 1995 was hij lid van de groep O3 (onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning) die als denktank functioneert voor het hele bureau. Hij was senior partner en voorzitter van het vakcomité dat de R&D functie vervult binnen het bureau. Hij heeft honderden adviesopdrachten gedaan in alle denkbare sectoren. De rode draad daarin zijn vraagstukken waarbij de factor mens en verandering kernbegrippen zijn. Hij promoveerde op de opzet en effecten van grootschalige cultuurinterventie. 'Veranderen moet je leren' (1997) ontving de publieksprijs als boek van het jaar van de OOA in 1998. Sinds het voorjaar van 2000 is hij hoogleraar Advieskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens het Centre for Research in Consultancy (CRC) leidt. Hij was docent in vele managementleergangen en opleidingen voor adviseurs en lid van de redactie van M&O. Léon de Caluwé overleed in juni 2019.

Andere boeken door Léon de Caluwé

Over Hans Vermaak

Hans Vermaak is organisatieadviseur, docent en onderzoeker en combineert in trajecten waar mogelijk alle drie deze rollen. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandige in een netwerk van veranderaars. Hij is geassocieerd partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde en senior research fellow bij NSOB. Hij is vooral actief rond complexe veranderopgaven, vaak met een maatschappelijk tintje. Hij promoveerde cum laude op het aanpakken van complexe vraagstukken. Hij heeft meer dan honderd publicaties op zijn naam staan over veranderkunde, systeemdenken, leerprocessen en onderzoek. Hij is bekend als auteur van ‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’, als coauteur van het populaire handboek ‘Leren veranderen’ en van het boek ‘Iedereen verandert – nu wij nog’. Zie voor meer informatie zijn website: hansvermaak.com foto: Wiep van Apeldoorn

Andere boeken door Hans Vermaak

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Introductie
2. Waarom veranderen gecompliceerd is
3. Denken over verandering in vijf kleuren
4. Hoofdbestanddelen van een geplande verandering
5. Van idee naar uitkomsten
6. Voorbeelden van diagnosemodellen
7. Voorbeelden van interventies.
8. De veranderaar: van expertise tot aanwezigheid
9. Epiloog

Toegift 1 - Vijf woordenboekjes voor vijf veranderkleuren
Toegift 2 - De kleurentest voor veranderaars

Literatuur
Lijst met figuren
Lijst met tabellen
Trefwoordenregister
Curriculum vitae

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Learning to Change