Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Working Knowledge

Gebonden Engels 1998 9780875846552
Niet leverbaar.

Samenvatting

Kennis staat in het brandpunt van de belangstelling nu managers weten dat je met kennis belangrijk concurrentievoordeel kunt behalen. Maar wat is kennis? Hoe ziet het eruit en hoe herken je het? Wie bezit kennis en kun je het meten? Wat is het verschil met informatie en gegevens? In 'Working Knowledge' gaan de twee auteurs in op de praktische kanten van kennismanagement. Ze laten zien hoe ondernemingen effectief kennis kunnen begrijpen, opsporen, analyseren, meten en managen. Ze gaan in op het menselijke aspect van kennis en waarschuwen voor de beperkingen van de communicatie- en informatietechnologie. 'Working Knowledge' is een praktische handleiding voor managers die zoiets ongrijpbaars als kennis willen inzetten voor het succes van hun onderneming.

Specificaties

ISBN13:9780875846552
Trefwoorden:kennismanagement
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:198
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Working Knowledge
Mathieu Weggeman | 18 mei 1998
Daar is er weer een, een boek over kennismanagement. Dit maal van Davenport en Prusak. De eerste is hoogleraar informatiemanagement aan de Universiteit van Texas en is vooral bekend geworden door zijn boek 'Process Innovation (1993) waarin de principes van 'Business Process Redesign' uit de doeken werden gedaan. Prusak is binnen IBM de wereldwijde chef voor kennismanagement. Samen schreven zij 'Working Knowledge' met als typisch Amerikaanse ondertitel: 'How organizations manage what they know'.
De vraag die dan gesteld moet worden, is of we na lezing van het boek inderdaad te weten zijn gekomen hoe organisaties managen wat zij weten. Afgezien van het feit dat organisa-ties niet kunnen weten en dat het naast 'weten' ook dient te gaan om 'kunnen' en 'willen', is het antwoord op die vraag tweeledig: ja en nee.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Thomas Davenport

Thomas Davenport is hoogleraar Informatietechnologie en management aan het Babson College, en wetenschappelijk onderzoeker aan het MIT Center for Digital Business. Hij is onderzoeksdirecteur van het International Institute for Analytics en senior adviseur bij Deloitte Analytics.

Andere boeken door Thomas Davenport

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Working Knowledge