Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Drive

The Surprising Truth About What Motivates Us

Paperback Engels 2009 9781594484803
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

De meeste van ons geloven dat de beste weg om onszelf en anderen te motiveren alleen mogelijk is met externe prikkels zoals geld. Dat is een foute aanname zegt Daniel H. Pink. Het geheim van een goede performance en tevredenheid - op het werk, school en thuis - is de behoefte grip te krijgen op ons leven, nieuwe dingen te leren en creëren en onszelf en de wereld beter te maken.

Aan de hand van vier decennia wetenschappelijk onderzoek op het gebied van menselijke motivatie laat Pink zien wat er mis is tussen wat de wetenschap weet en wat business doet - en hoe dit effect heeft op alle aspecten van het leven.

Pink onderzoekt de drie elementen van ware motivatie - autonomie, beheersing, doel - en beschrijft in dit boek een aantal slimme en verrassende technieken die de manier waarop we denken en leven zal veranderen.

Specificaties

ISBN13:9781594484803
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:260
Druk:1
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Drive
Michel Hoetmer | 11 juni 2014
In zijn nieuwste boek Drive roert Daniel H. Pink een interessant onderwerp aan. Een van de centrale vragen in het boek is de volgende: ‘Zetten beloningen aan tot betere prestaties?’ Nou... nee… niet bepaald.
Lees verder
recensie
Drive
Bas van Vlierden | 11 juni 2014
Na zijn bestseller komt Daniel Pink wederom met een boek met bestsellerpotentie: 'Drive'. Pink schrijft in zijn nieuwe boek over intrinsieke motivatie. Hoewel de gedragswetenschap al decennia lang aandacht vraagt voor deze drijfveer, geeft het bedrijfsleven hier tot op heden geen gehoor aan. Wellicht dat Drive hier verandering in kan brengen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Daniel Pink

Daniel H. Pink is bestsellerauteur en geeft les over economische hervormingen en het veranderende arbeidsklimaat aan organisaties en universiteiten over de hele wereld. Hij heeft in Tokyo de manga-industrie bestudeerd. Pink wordt beschouwd als een van de origineelste denkers over organisatie, management, leiderschap en 'psychologie op de werkvloer'.

Andere boeken door Daniel Pink

Inhoudsopgave

Introduction: The puzzling puzzles of Harry Harlow and Edward Deci

Part 1: a new operation system
1. The rise and fall of motivation 2.0
2. Seven reasons carrots and sticks (often) don't work
2A. ...and the special circumstances when they do
3. Type I and type X

Part 2: The three elements
4. Autonomy
5. Mastery
6. Purpose

Part 3: The type I toolkit

Acknowledgments
Paperback Acknowledgements
Notes

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Drive