Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

How the Mighty Fall

And Why Some Companies Never Give In

Gebonden Engels 2009 9781847940421
Voormalig top 100Totaal 129 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Verval kan vermeden worden. Het kan ontdekt worden. Het kan verholpen worden.

In het midden van een troosteloos landschap van gevallen bedrijven die eens groot waren, vroeg Jim Collins zich af: 'How do the mighty fall?' Kan achteruitgang tijdig ontdekt en vermeden worden? Hoe ver kan een bedrijf aftakelen voordat het pad van het noodlot onvermijdbaar en onomkeerbaar wordt? Hoe kunnen organisaties dit proces terugdraaien?

In 'How the Mighty Fall' gaat Collins de confrontatie met deze vragen aan en biedt lezers hoop dat zij kunnen leren deze achteruitgang te voorkomen of, wanneer zij moeten constateren dat hun bedrijf aftakelt, hoe zij dit kunnen verhelpen. Het onderzoeksproject van Collins duurde langer dan vier jaar, waarbij hij vijf fases van verval aan het licht bracht:
- Fase 1: Hubris Born of Success
- Fase 2: Undisciplined Pursuit of More
- Fase 3: Denial of Risk and Peril
- Fase 4: Grasping for Salvation
- Fase 5: Capitulation to Irrelevance or Death

Door het begrijpen van deze fases van verval kunt u de kans op achteruitgang substantieel verkleinen. 'Great companies' kunnen vervelend struikelen, maar ook weer opstaan. Iedere organisatie, het maakt niet uit hoe goed, is vatbaar voor verval. Er is geen wet van de natuur dat het sterkste bedrijf onvermijdelijk aan de top blijft staan. Maar zegt Collins in zijn boek 'The mighty can fall, but they can often rise again.'

Specificaties

ISBN13:9781847940421
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Uitgever:Arrow Books
Druk:1
Verschijningsdatum:4-6-2009
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

recensie
Great to Gone
Hans van der Loo | 8 juni 2009
In zijn zojuist verschenen boek How the Mighty Fall gaat managementgoeroe Jim Collins voor de verandering niet in op de vraag wat organisaties succesvol maakt, maar wat hen ten val brengt. De kaft van het boek is niet voor niets inktzwart. En het eerste hoofdstuk, ‘De stille kriebels van de dreigende ondergang’, laat aan duidelijkheid niets te wensen over: dit is een echt griezelboek.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
5 stemmen
1
2
2
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Jim Collins: ‘Crisis biedt bedrijfsleven weinig lessen’
Jeroen Ansink 20 september 2010 Het is niet waarschijnlijk dat noodlijdende bedrijven lering hebben getrokken uit de financiële crisis. Dat zegt de Amerikaanse managementdenker Jim Collins in een interview met Management & Literatuur. ‘Net zoals je succes pas op waarde kan schatten als anderen falen, zo ook kun je pas iets leren van tegenslag als de rest van je omgeving het goed doet. Op dit moment gaat iedereen onderuit, waardoor het te gemakkelijk is om externe factoren de schuld te geven. Het is immers niet duidelijk welke fouten in het systeem zijn ingebakken en voor welke je zelf verantwoordelijk bent.’

Over Jim Collins

Jim Collins is adviseur van succesvolle bedrijven: hoe ze groeien, excelleren en hoe goede bedrijven 'great' worden. Collins werkte voor senior directieleden en CEO's van meer dan honderd ondernemingen. Ook was hij werkzaam in de sociale sector. Jim Collins is afgestudeerd in business administration en wiskunde aan de Stanford University. Bovendien heeft hij diploma's gehaald aan de University of Colorado en de Peter F. Drucker Graduate School of Management (Claremont Graduate University).

Andere boeken door Jim Collins

Inhoudsopgave

Acknowledgements
Preface

The silent creep of impending doom
Five stages of decline
Stage 1: Hubris born of success
Stage 2: Undisciplined pursuit of more
Stage 3: Denial of risk and peril
Stage 4: Grasping for salvation
Stage 5: Capitulation to irrelevance or death
Well-founded hope

Appendix and notes
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        How the Mighty Fall