Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Steve Jobs - de biografie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789000302734
10
Voormalig top 10Totaal 79 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

De Engelse versie van dit boek is genomineerd voor 'The 2012 Financial Times and Goldman Sachs Business Book of the Year'

De biografie, die gebaseerd is op meer dan veertig gesprekken die in de loop van twee jaar met Jobs zijn gevoerd, en op interviews met meer dan honderd familieleden, vrienden, vijanden, concurrenten en collega's, bevat een weergave van het leven en de intense persoonlijkheid van een creatieve ondernemer, wiens passie voor perfectie en tomeloze energie zes industrieën compleet op hun kop hebben gezet: pc's, films, muziek, telefoons, tablet-pc's en de uitgeefwereld.

Jobs werkte aan dit boek mee, maar hij vroeg geen enkele zeggenschap over wat erin zou komen te staan, en wilde het zelfs niet lezen voordat het in de winkel lag. Er was niets wat hij er niet in wilde hebben en hij moedigde mensen aan om vrijuit te spreken. 'Ik heb een heleboel dingen gedaan waar ik niet trots op ben, bijvoorbeeld mijn vriendin zwanger maken toen ik 23 was en de manier waarop ik daarmee toen ben omgegaan,' vertelde hij. 'Maar er liggen nergens lijken in de kast die er niet uit mogen.'

Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega's geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven. Jobs kon de mensen om hem heen tot grote woede en wanhoop brengen.

Zijn persoonlijkheid en zijn producten hangen echter nauw met elkaar samen, net als Apples hardware en software, als onderdelen van een geïntegreerd systeem. Zijn verhaal is dus zowel inspiratiebron als waarschuwing en staat vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

Specificaties

ISBN13:9789000302734
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:720
Druk:1
Verschijningsdatum:6-3-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Steve Jobs - de biografie
Renze J. Klamer | 26 oktober 2016
Soms zijn er boeken waarvan je eigenlijk niet zeker weet of je ze wilt lezen. Gewoon omdat de stapels bij de boekhandel zo groot zijn en ze (om een of andere reden) heel hoog staan in de verkooptop 50. Steve Jobs, de biografie is zo’n boek voor mij. 
Lees verder
recensie
Steve Jobs - de biografie
Max Kohnstamm | 29 maart 2013
'Steve Jobs, de biografie' geeft heel veel inzicht in de marketingstrategie van Apple. En daarmee zorgt deze biografie voor een fascinerende inkijk in het denken en handelen van het meest succesvolle bedrijf van de afgelopen 25 jaar. Ik begin dan ook met mijn conclusie: u moet dit boek lezen, dit is het meest waardevolle boek over marketingstrategie van deze eeuw (tot nu toe).
Lees verder
recensie
Steve Jobs de biografie
Brigitte Koehler | 19 januari 2012
Met zijn boek 'Steve Jobs de biografie' lijkt Walter Isaacson dé biografie over Steve Jobs te hebben geschreven en misschien ook wel hét boek waar het meest over gesproken wordt op dit moment. 'Steve Jobs de biografie' is gebaseerd op meer dan veertig gesprekken die Isaacson in de loop van twee jaar met Steve Jobs heeft gehouden. Daarnaast heeft hij interviews met meer dan honderd familieleden, vrienden, concurrenten en collega's gehouden. Zo ontstaat een beeld van het leven en de intense persoonlijkheid van Steve Jobs, een creatieve ondernemer wiens passie voor perfectie en tomeloze energie zes industrieën compleet op zijn kop hebben gezet: pc's, films, muziek, telefoons, tablet-pc's en de uitgeefwereld.
Lees verder
recensie
Jobs-biografie gemiste kans
Jeroen Ansink | 28 oktober 2011
Met Steve Jobs de biografie heeft Walter Isaacson vooral een biografie geschreven over de producten van Apple. De man erachter blijft echter een mysterie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
6
4
0
0
0

Interviews en artikelen (5)

nieuws
De koning is dood, leve de koning
Bertrand Weegenaar 31 augustus 2016 Het is bijna vijf jaar geleden (5 oktober) dat Steve Jobs overleed. Vijf jaar sinds Tim Cook het roer overnam en definitief uit zijn schaduw moest treden. Vijf jaar met wisselende successen waarbij Apple nog nooit zo rijk geweest is. Voornamelijk dankzij de verkopen van de iPhone. Maar ook nog nooit zo weinig technische vooruitgang heeft geboekt.
nieuws
Harvest maart 2015
Jeroen Ansink 26 maart 2015 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
nieuws
Hoe maak je een team creatieve filmmakers succesvol?
Ger Post 28 augustus 2014 Hoe overwin je onzichtbare krachten die in de weg staan van ware creativiteit? Het is de ondertitel van het boek Creativity, Inc. van Pixar-baas Ed Catmull waarin hij uiteenzet hoe de animatiestudio de meest succesvolle in de wereld werd. ‘Ik voelde me alsof ik moest balanceren op de rug van een kudde paarden.’
nieuws
Miljardair dumpt Apple-aandelen na lezen biografie Steve Jobs
Jeroen Ansink 9 oktober 2013 Ooit vond hij Apple een van de meest fantastische bedrijven ter wereld. Maar na het lezen van de biografie van oprichter Steve Jobs (Steve Jobs de biografie van Walter Isaacson) besloot hedgefonds-miljardair Julian Robertson al zijn aandelen Apple te verkopen.
nieuws
‘Steve Jobs wellicht een van 's werelds slechtste managers’
Jeroen Ansink 24 oktober 2011 Wijlen Apple-oprichter Steve Jobs mag met zijn producten dan honderden miljoenen consumenten hebben geïnspireerd, als zakelijk leider schoot hij zwaar tekort. Dat concludeert auteur Walter Isaacson in de biografie Steve Jobs de biografie die vanaf vandaag verkrijgbaar is.

Over Walter Isaacson

Walter Isaacson is hoogleraar geschiedenis aan Tulane University en bekend als auteur van meerdere biografieën die alom worden geprezen. Hij schreef biografieën over onder anderen Steve Jobs, Albert Einstein en Leonardo da Vinci. Daarnaast was hij CEO van het Aspen Institute, chairman van CNN en hoofdredacteur van Time.

Andere boeken door Walter Isaacson

Inhoudsopgave

De hoofdrolspelers
Inleiding: Hoe dit boek tot stand kwam

1. Jeugd: Verlaten en verkozen
2. Een merkwaardig stel: De twee Steve's
3. De schoolverlater: Turn on, tune in...
4. Atari en India: Zen en de kunst van het spelontwerp
5. De Apple I: Turn on, boot up, jack in...
6. De Apple II: Het begin van een nieuw tijdperk
7. Chrisann en Lisa: Hij die verlaten is...
8. Xerox en Lisa: De grafische gebruikersinterface
9. Naar de beurs: Een man van faam en fortuin
10. De Mac wordt geboren: You say you want a revolution
11. Het reality distortion field: Spelen volgens zijn regels
12. Design: Echte kunstenaars vereenvoudigen
13. Het bouwen van de Mac: De reis is de beloning
14. Sculley: De Pepsi Challenge
15. De lancering: Een deuk in het universum
16. Gates en Jobs: Als sterren elkaar kruisen
17. Icarus: What goes up…
18. NeXT: Onbegrensde Prometheus
19. Pixar: Technologie ontmoet kunst
20. Een doodgewone jongen: Love is just a four-letter word
21. Toy Story: Buzz en Woody schieten te hulp
22. De Wederkomst: En wat voor woest beest, zijn tijd eindelijk gekomen
23. Rehabilitatie: For the loser now will be later to win
24. Think Different: Jobs als iCEO
25. Designprincipes: De studio van Steve en Ive
26. De iMac: Hello (again)
27. CEO: Still crazy after all those years
28. Apple Stores: Genius Bars en Siena-zandsteen
29. De digitale hub: Van iTunes tot de iPod
30. De iTunes Store: I'm the pied piper
31. Music man: De soundtrack van zijn leven
32. Pixars vrienden: en vijanden
33. Macs in de 21e eeuw: Typisch Apple
34. De eerste ronde: Memento mori
35. De iPhone: Drie revolutionaire producten in één
36. De tweede ronde: De kanker komt terug
37. De iPad: Het post-pc-tijdperk
38. Nieuwe gevechten: En echo's van oude
39. Naar oneindigheid: De wolk, het ruimteschip en verder
40. De derde ronde: Strijd in de schemer
41. Nalatenschap: De helderste ontdekkingshemel

Bronnen
Noten
Dankbetuiging
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Steve Jobs - de biografie