Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Projectmatig werken (24e druk)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2007 9789000302789
10
Voormalig top 10Totaal 15 dagen
EvergreenTotaal 1219 dagen
Verkooppositie 4843Hoogste positie: 7
Direct te downloaden

Samenvatting

Een ieder die nieuwe activiteiten wil ontplooien en een balans zoekt tussen doelgerichtheid, doelmatigheid en aanpassingsvermogen, is gebaat bij projectmatig werken. Door zo'n projectmatige aanpak ontstaat een beter inzicht in de mate waarin deze drie belangrijke, maar zeer uiteenlopende zaken gerealiseerd kunnen worden. Bovendien is het bij een projectaanpak duidelijker wie op kritieke momenten, namens wie, beslissingen moet nemen. Dit boek geeft een zo compleet mogelijk beeld van wat er komt kijken bij het opzetten en besturen van projecten in organisaties. Het is in de eerste plaats geschreven voor degenen die betrokken zijn bij het opzetten en uitvoeren van projecten: projectleiders, leden van projectteams, projectadviseurs, afdelingshoofden en andere leidinggevenden.

De eerste druk van dit boek verscheen in 1984 en is sindsdien het standaardwerk op zijn terrein geworden. De latere drukken zijn grondig herzien. Belangrijke veranderingen zijn: Meer aandacht voor het ontstaan en de start van een project, meer aandacht voor de afronding, overdracht en evaluatie van een project, meer en meer uitgebreide praktijkgevallen, en een andere, meer mens- en procesgerichte benadering, van de onderwerpen teamwork, leiderschap en organisatieverandering.

Specificaties

ISBN13:9789000302789
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:272
Druk:24
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

3.7 van de 5
15 stemmen
3
7
3
2
0

Over Gert Wijnen

Gert Wijnen is als organisatieadviseur verbonden aan Twynstra Gudde – management consultants in Amersfoort. Hij heeft zich gespecialiseerd in project- en programmamanagement. In de achterliggende twintig jaar heeft hij hierover veel trainingen en startbijeenkomsten begeleid. Daarnaast heeft hij diverse (industriële , dienstverlenende en overheids-)organisaties geholpen bij het professionaliseren van het managen van unieke opgaven. Hij besteedt, naast het doorlichten, starten en begeleiden van unieke opgaven, een belangrijk deel van zijn tijd aan het professionaliseren van (interne en externe) organisatieadviseurs. Hij schreef samen met Rudy Kor en Mathieu Weggeman onder meer 'Ondernemen binnen de onderneming' en Verbeteren en vernieuwen van organisaties. Gert Wijnen en Rudy Kor schreven samen 'Het managen van unieke opgaven' en 'Managing Unique Assignments'. Gert schreef samen met Peter Storm en Willem Renes het boek 'Projectmatig werken'. In 1997 schreef hij een boek over 'Multi Project Management'.

Andere boeken door Gert Wijnen

Over Willem Renes

Willem Renes is medeoprichter en partner van Kern Konsult, adviseurs voor organisatieontwikkeling te Bussum.

Andere boeken door Willem Renes

Over Peter Storm

Peter Storm is hoogleraar emeritus bedrijfskunde aan de Open Universiteit Nederland, directeur van Kennis&co bv en als adviseur verbonden aan AMI, implementatieadviseurs te Maastricht en Den Haag.

Andere boeken door Peter Storm

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Wat is projectmatig werken en waarom begint men eraan?
2. Het ontstaan van een project
3. De aanpak van een project
4. De afronding, overdracht en evaluatie van een project
5. Samenwerken in en rond projecten
6. Projectmanagement in de praktijk
7. PMW in organisatieontwikkeling

Bijlage 1 - Inhoudelijke activiteiten per projectfase
Bijlage 2 - Checklist beslisdocumenten van een project
Bijlage 3 - Projectdiagnose
Bijlage 4 - Vragenlijst: de cultuur van een organisatie
Bijlage 5 - Vragenlijst: teamsamenstelling

Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmatig werken (24e druk)