Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lezen, weten en niet vergeten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789000344338
Voormalig top 100Totaal 114 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

We worden weer analfabeet…

Tijdens het lezen denk je vaak aan andere dingen en kom je er halverwege de pagina achter dat je eigenlijk geen idee meer hebt wat je net hebt gelezen. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Daarnaast lezen we vaak alleen nog maar scannend een artikel of slaan soms stukken tekst over, omdat we simpelweg te langzaam lezen. We missen hierdoor informatie. Wat voor effect heeft dit op ons werk en onze studie? Op een bepaalde manier worden we weer analfabeet. We kunnen niet meer omgaan met de grote hoeveelheid informatie die we dagelijks moeten verwerken.

- 93% van de mensen is snel afgeleid tijdens het lezen
- 84% kan de volgende dag de informatie niet meer reproduceren
- 72% scant alleen maar informatie, omdat ze te langzaam lezen om alies te lezen

Hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je ervoor dat het makkelijker wordt om informatie te verwerken? Hoe zorg je ervoor dat het je minder inspanning en vooral ook minder tijd kost om alle informatie te lezen en te onthouden? En hoe blijf je geconcentreerd in een drukke omgeving?

Mark Tigchelaar beschrijft in Lezen, weten en niet vergeten een baanbrekende methode om dit voor elkaar te krijgen. De methode bestaat uit acht principes gebaseerd op revolutionair wetenschappelijk onderzoek naar de werking van onze hersenen. Door de praktische aanpak is het geschikt voor iedereen die te maken heeft met veel informatie.

Specificaties

ISBN13:9789000344338
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:17-2-2015
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Lezen, weten en niet vergeten
Justin van Lopik | 14 april 2015
Wie schrijft, die blijft. Misschien doet u er zelf ook aan mee. Dagelijks produceren wij met z’n allen enorme hoeveelheden rapporten en memo’s. Leest u ze allemaal? En hoe goed leest u ze? Hoeveel van de informatie kunt u na een paar dagen nog reproduceren? In ‘Lezen, weten en niet vergeten’ reikt Mark Tigchelaar u een methode aan om uw hersenen te trainen en ze daardoor beter te benutten.
Lees verder
recensie
Lezen, weten en niet vergeten
Nicole Wouters | 14 april 2015
Wie schrijft, die blijft. Misschien doet u er zelf ook aan mee. Dagelijks produceren wij met z’n allen enorme hoeveelheden rapporten en memo’s. Leest u ze allemaal? En hoe goed leest u ze? Hoeveel van de informatie kunt u na een paar dagen nog reproduceren? In zijn boek ‘Lezen weten en niet vergeten’ reikt Mark Tigchelaar u een methode aan om uw hersenen te trainen en ze daardoor beter te benutten.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Mark Tigchelaar: ‘Lezen en onthouden zijn twee totaal verschillende dingen’
Hans van der Klis 17 juni 2016 Hoe gemakkelijk je informatie verwerkt hangt niet af van je leeftijd of je intelligentie, maar van de methode die je gebruikt, stelt de psycholoog Mark Tigchelaar in zijn boek Lezen, weten en niet vergeten. Bovendien helpt het niet dat wij alle informatie tegenwoordig van een scherm tot ons nemen. Tigchelaar, zelfs dyslectisch, heeft een methode ontwikkeld die ons helpt datgene wat wij lezen veel beter te onthouden: de UseClark-methode.

Over Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar (1984) studeerde neuropsychologie en begeleid kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hij schreef vijf boeken over hoe we meer uit onze hersenen kunnen halen, welke in zes talen zijn vertaald. Hij heeft verschillende TEDx talks gegeven en wordt wereldwijd gevraagd voor lezingen. In de afgelopen 15 jaar hebben meer dan 100.000 mensen een training bij hem gevolgd. Mark trainde met zijn bedrijf UseClark meer dan 100.000 professionals, ondernemers en topsporters. Bij al deze mensen zagen ze steeds vier problemen terugkomen die allemaal te maken hadden met afleiding. Zodra mensen wisten wat deze concentratielekken waren en wat ze eraan konden doen, kregen ze zelfs op de meest chaotische dagen hun werk gedaan. Over deze inzichten gaat zijn nieuwste boek én gelijknamige seminar: Focus AAN/UIT. Hij laat zien hoe je met volle aandacht kunt werken in een wereld vol afleiding.

Andere boeken door Mark Tigchelaar

Inhoudsopgave

Hoe haal je het meeste uit dit boek?
Introductie
De situatie
We worden weer analfabeet

De UseClarck-methode
1e principe: Hoe goed je hersenen functioneren is afhankelijk van de methode die je gebruikt
2e principe: Vul de leegte op
3e principe: Omarm single tasking
4e principe: Verbind
5e principe: Onze hersenen willen actief betrokken zijn
6e principe: Beelden zijn de taal van ons geheugen
7e principe: Creativiteit: de duct tape van ons geheugen
8e principe: Leer niet te veel!

De toepassing
Doorbreek de oppervlakkigheid
De rol van educatie
De rol van technologie
Hoe nu verder?
Online training cadeau
Verantwoording
Over de auteur
Dankwoord
Samenvatting van het boek
Samenvatting van de principes
Bijlage: Test voor het 4e principe: Verbind
Literatuur
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lezen, weten en niet vergeten