Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De boeddha in de bajes

Bijzondere gesprekken in de Nederlandse gevangenis: een boek vol hoop en levenslessen

Gebonden Nederlands 2019 9789000366545
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Bijzondere gesprekken gevoerd achter de tralies.

De boeddhistische monnik Cuong Lu, opgeleid door Thich Nhat Hanh, gaat elke week naar een Nederlandse gevangenis om te praten en mediteren met gevangenen. In dit boek deelt hij 52 verhalen en lessen die hij in zijn jaren als geestelijk verzorger in de gevangenis heeft opgedaan Cuong ontdekte dat wanneer de gevangenen het gevoel kregen dat ze gehoord en begrepen werden in plaats van veroordeeld, hun houding en gedrag enorm veranderden.

In 'De boeddha in de bajes' wil hij laten zien dat hoe diep iemand ook gevallen is, het altijd weer mogelijk is om op te staan en opnieuw te beginnen. Vooral als iemand een helpende hand biedt. Hoe mooi zou het zijn als iemand niet alleen in de gevangenis zit om gestraft te worden, maar om ook weer hoop te voelen? Deze aanpak werkt niet alleen in de gevangenis, maar ook in ons dagelijks leven. Want we kunnen allemaal gevangenzitten in negatieve ideeën over onszelf. Maar wanneer je in jezelf gaat geloven, is het mogelijk om vrij en gelukkig te zijn – zelfs achter tralies.

Specificaties

ISBN13:9789000366545
Trefwoorden:gevangenis, Boeddhisme
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Uitgever:Het Spectrum
Druk:1
Verschijningsdatum:9-5-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Cuong Lu

Cuong Lu (1968) is boeddhistisch leraar en schrijver. Hij is geboren in Vietnam en emigreerde in 1980 met zijn familie naar Nederland, waar hij Oost-Aziatische studies studeerde aan de Universiteit van Leiden. Onder leiding van Thich Nhat Hanh werd hij ingewijd als monnik in Plum Village. Cuong is oprichter van de Mind Only School in Gouda, waar hij boeddhistische filosofie en psychologie doceert.

Andere boeken door Cuong Lu

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De boeddha in de bajes