Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Focus bites

12 brain facts waar je meteen wat mee kan

Paperback Nederlands 2022 9789000384037
Verkooppositie 3509Hoogste positie: 439
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Geen focus, moeite om in slaap te vallen, een overvol hoofd of geen rust kunnen vinden op vakantie. Iedereen heeft hier wel eens mee te maken en de oplossing ligt in het opnieuw grip krijgen op onze focus. We worden zo productiever, weerbaarder tegen stress en zijn meer aanwezig in het hier en nu.

In dit boek behandelen Mark Tigchelaar en Oscar de Bos een verzameling focus bites om te laten zien wat wel en niet werkt om je focus te bewaren. Moet je nu wel of niet werken met muziek aan? Leidt een telefoon af, ook al staat die op stil? Hoe leeg je je hoofd? Is het verstandig om elke dag een glas rode wijn te drinken? Behapbare hoofdstukken waarin steeds een wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar de prakrijk en waarbij de antwoorden op sommige vragen je nog zullen verbazen.

- Toegankelijk, informatief en behapbaar
- De oplossingen om je focus terug te krijgen

Specificaties

ISBN13:9789000384037
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:104
Druk:1
Verschijningsdatum:25-8-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar (1984) studeerde neuropsychologie en begeleid kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hij schreef vijf boeken over hoe we meer uit onze hersenen kunnen halen, welke in zes talen zijn vertaald. Hij heeft verschillende TEDx talks gegeven en wordt wereldwijd gevraagd voor lezingen. In de afgelopen 15 jaar hebben meer dan 100.000 mensen een training bij hem gevolgd. Mark trainde met zijn bedrijf UseClark meer dan 100.000 professionals, ondernemers en topsporters. Bij al deze mensen zagen ze steeds vier problemen terugkomen die allemaal te maken hadden met afleiding. Zodra mensen wisten wat deze concentratielekken waren en wat ze eraan konden doen, kregen ze zelfs op de meest chaotische dagen hun werk gedaan. Over deze inzichten gaat zijn nieuwste boek én gelijknamige seminar: Focus AAN/UIT. Hij laat zien hoe je met volle aandacht kunt werken in een wereld vol afleiding.

Andere boeken door Mark Tigchelaar

Over Oscar de Bos

Oscar de Bos heeft een passie voor het bedenken en bouwen van innovatieve apps, websites en platformen. Hij is onder andere verantwoordelijk geweest voor de UseClark Focus Reader en de websites van UseClark. Daarnaast heeft hij zich ontwikkeld als een ware COO, waar hij zijn kennis van structuur en productiviteit inzet op bijna alle facetten van het bedrijf. Daarmee zorgt hij ervoor dat alle diensten, strategieën en producten van het bedrijf als een goed geoliede machine draait. En volgens Oscar is dat alleen haalbaar door een combinatie van structuur/flow, team-spirit en heel veel fun.

Andere boeken door Oscar de Bos

Inhoudsopgave

Voorwoord

FOCUS BITE #1
Werken met muziek aan, werkt dat?
FOCUS BITE #2
Word je van slapen creatiever?
FOCUS BITE #3
Telefoon op stil en zonder tril, leidt ie toch af?
FOCUS BITE #4
Wat is het effect van brain games op je brein?
FOCUS BITE #5
Hoe leeg je je hoofd?
FOCUS BITE #6
Krijg je meer focus door te fidgetten?
FOCUS BITE #7
Wat is het effect van afleiding?
FOCUS BITE #8
Waarom maken high fives je productiever?
FOCUS BITE #9
Zijn we gelukkiger zonder e-mail?
FOCUS BITE #10
Vervelen: juist wel of niet doen?

Over de auteurs
Dankwoord
Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Focus bites