Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving

Paperback NL 2022 9789001017149
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

• Maakt de impact van de macro-economische omgeving op bedrijfsresultaten duidelijk;
• laat zien hoe managers hierop invloed kunnen uitoefenen;
• volledig geactualiseerde nieuwe editie.

Een manager is vergelijkbaar met een piloot die in turbulent weer een vliegtuig op koers moet zien te houden. Daarvoor kan zij of hij allerlei instrumenten op het dashboard gebruiken. Een ondernemer heeft ook een dashboard nodig om een bedrijf door economisch zwaar weer te kunnen loodsen. Kennis van de economische omstandigheden en hun invloed op resultaten van een onderneming, is voor een manager van vitaal belang.

Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving gaat over de macro-economische omgeving van bedrijven en de invloed ervan op het bedrijfsresultaat. Het boek behandelt de onderwerpen als bedrijfsomgeving, inkomensvorming en -besteding, conjunctuur, structuur van de economie, overheidsbeleid en de invloed van macro-economische ontwikkelingen op het bedrijfsbeleid.

Deze herziene, negende editie is volledig geactualiseerd.

Doelgroep:
Macro economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving is geschikt voor de hoofdfase van economische opleidingen.

Digitaal materiaal:
Studenten vinden op Hoger onderwijs online toetsvragen met feedback en studie advies, leerdoelen en samenvatting per hoofdstuk en meerkeuzevragen, opgaven en vraagstukken per hoofdstuk. Voor docenten zijn per hoofdstuk de antwoorden op de meerkeuzevragen, opgaven en vraagstukken opgenomen en zijn er PowerPoints met figuren en tabellen beschikbaar.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Over de auteur(s):
Ad Marijs was als docent algemene economie verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Hij schrijft al meer dan 25 jaar over dit onderwerp en is samen met Wim Hulleman auteur van de gehele serie Algemene economie en bedrijfsomgeving.

Wim Hulleman is als docent algemene economie verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Hij schrijft al meer dan 25 jaar over dit onderwerp en is samen met Ad Marijs auteur van de gehele serie Algemene economie en bedrijfsomgeving.

Specificaties

ISBN13:9789001017149
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:340
Uitgever:Noordhoff
Verschijningsdatum:27-12-2022

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving