Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Bosatlas van de Wadden

Gebonden Nederlands 2018 9789001120160
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Atlas over Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed

- Ontdek de Wadden in al haar facetten
- Prachtig vormgegeven met luchtfoto's, infographics en vele honderden unieke Bosatlaskaarten
- Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking.

De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed, het enige natuurlijke Werelderfgoed dat Nederland rijk is, in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking.

Honderden kaarten, illustraties en foto's - van luchtfotograaf Karel Tomeï en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit - geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland.
Nergens ter wereld is er zo'n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is één van 's werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina's wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied.

De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl laten zien waar wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, dialecten, terpen, volksfeesten en nog heel veel meer zich bevinden. En de heldere infographics geven inzichten in eendenkooien en de bijzondere onderwaterwereld die niet alleen bestaat uit flora en fauna.

De Wadden op de kaart, vollediger dan ooit!

De Bosatlas van de Wadden is de meest recente uitgave in een reeks thematische Bosatlassen van Noordhoff Uitgevers. In deze reeks verschenen onder andere Bosatlas van Amsterdam, Bosatlas van het Nederlandse voetbal, Bosatlas Nederland van Boven, Bosatlas van het cultureel erfgoed, Bosatlas van het voedsel.

Specificaties

ISBN13:9789001120160
Trefwoorden:Atlas, Wadden
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:12-10-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord 5
Inhoud 6
Wat is Wad? 10

1 Tussen land en water 16
2 Natuur 44
3 Werken 68
4 Toerisme en cultuur 96
5 Beheer 126
6 De eilanden 148
7 Topografische kaart 182

Registers 214
Adviseurs / Colofon 224

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Bosatlas van de Wadden