Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Externe verslaggeving

Paperback Nederlands 2021 9789001301811
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

- Focus op zowel economische als juridische aspecten;
- volop aandacht voor (inter)nationale regelgeving;
- uitstekend geschikt voor zelfstudie.
Externe verslaggeving is al jarenlang een begrip op het gebied van jaarverslaggeving. Het boek belicht zowel de economische als de juridische richtlijnen en bepalingen voor het opstellen van de jaarrekening. Dit bijbehorende opgavenboek stelt studenten in staat om uitgebreid te oefenen met de lesstof.
Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel staat de omgeving van de onderneming en (inter)nationale regelgeving centraal. In deel 2 komen de grondslagen van de jaarrekening en de posten van de balans en de winst- en verliesrekening aan bod. Deel 3 behandelt complexe verslaggevingsproblemen, zoals deelnemingen, consolidatie en financiële instrumenten.
Deze tiende editie van Externe Verslaggeving is grondig vernieuwd. De inhoud is geactualiseerd, de structuur is aangepast en er zijn hoofdstukken over nieuwe onderwerpen toegepast. Zo zijn de hoofdstukken 2 en 3 over regelgeving en de fasen van totstandkoming van externe verslaggeving samengevoegd tot een nieuw hoofdstuk 2. De nieuwe hoofdstukken 3 en 4, over de grondslagen en vermogens- en winstbepaling, zijn ingrijpend gewijzigd. Toegevoegd zijn bovendien hoofdstuk 12 over verantwoording van opbrengsten en hoofdstuk 14 over leasing. Deze onderwerpen waren eerder begrepen in andere hoofdstukken en hebben vanwege de nieuwe internationale standaarden daarover nu een afzonderlijke en veel uitgebreidere behandeling gekregen. Ook wordt in de meeste hoofdstukken, in de vorm van een of meer Questions & Answers, de toepassing van verslaggevingsvoorschriften geïllustreerd aan de hand van casussen die zijn ontleend aan de praktijk.
Externe Verslaggeving is bedoeld voor studenten Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en Accountancy op hbo- en universitair niveau.
In de digitale omgeving bij dit boek vinden student per deel een aantal digitale oefenvragen, de uitwerkingen van meerkeuzevragen uit het opgavenboek en een overzicht van actuele wet- en regelgeving. Voor docenten staan er de uitwerkingen van de opgaven.
Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns
Martin Hoogendoorn is professor Financial Accounting aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en partner bij Ernst & Young Accountants. Hij is eindredacteur van Boekhouden Geboekstaafd 3 en medeauteur van Externe verslaggeving.
Ruud Vergoossens is professor Financial Accounting aan Nyenrode Business Universiteit en aan Maastricht University. Daarnaast is hij lid van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CAE) en medeauteur van Externe Verslaggeving.

Specificaties

ISBN13:9789001301811
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Uitgever:Noordhoff
Druk:4
Verschijningsdatum:23-8-2021
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Externe verslaggeving