Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De praktijk van auditing en assurance

Paperback Nederlands 2021 9789001738730
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1064Hoogste positie: 56
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

- Tweede deel van de serie ‘Elementaire theorie accountantscontrole’;
- beschrijft stapsgewijs het hele traject van de controle van de jaarrekening;
- uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent.

In 'De praktijk van auditing en assurance' (voorheen getiteld Toepassingen) doorlopen studenten stapsgewijs het hele traject van de controle van de jaarrekening. Vanaf de voorbereidende besprekingen over een mogelijke opdracht tot en met het afgeven van de accountantsverklaring.

Het boek licht alle stappen duidelijk toe aan de hand van praktijkvoorbeelden en er is de nodige aandacht voor branche-specifieke toepassingen. Bij de behandeling van de onderwerpen is rekening gehouden met alle actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving, zoals de clarified tekst van de controlestandaarden. De duidelijke structuur en het uitgebreide, geïntegreerde oefenmateriaal helpen studenten zich optimaal voor te bereiden op tentamens en examens.

De praktijk van auditing en assurance is het tweede deel uit de serie ‘Elementaire theorie accountantscontrole’ en borduurt voort op Grondslagen van Auditing en Assurance (voorheen getiteld Algemene beginselen).

In deze vernieuwde, achtste editie van De praktijk van auditing en assurance is vooral de kern van het controleproces goed tegen het licht gehouden en verbeterd. Dit gaat om de onderwerpen:
- Uitvoering van de risico-inschattingswerkzaamheden;
- gegevensgerichte werkzaamheden;
- toetsing van interne beheersingsmaatregelen.

Daarnaast is het hoofdstuk over steekproeven grondig herzien. Ook zijn de onderdelen van het controleproces opnieuw ingedeeld in een overzichtelijk proces en is de inhoud helemaal aangesloten bij de standaarden zoals opgenomen in de HRA 2020.

Deze uitgave is bedoeld voor de hoofdfase van alle accountancy-opleidingen. Ervaren accountants houden met deze serie hun kennis actueel. Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. voorbeeldbrieven en verklaringen, controleprogramma’s voor posten en controleprogramma’s voor processen. Daarnaast staan de opgaven uit het boek ook op de site. Voor docenten staan er uitwerkingen van de opdrachten en de uitwerkingen van de vragen uit het boek.

Specificaties

ISBN13:9789001738730
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Uitgever:Noordhoff
Druk:8
Verschijningsdatum:23-8-2021
ISSN:

Lezersrecensies

3.7 van de 5
3 stemmen
0
2
1
0
0

Over Barbara Majoor

Barbara Majoor is hoogleraar en Vice-Rector Magnificus aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. Majoor heeft relevante ervaring in de controlepraktijk als partner van KPMG (tot 2008) en Deloitte (tot 2015).

Andere boeken door Barbara Majoor

Inhoudsopgave

1 Controleproces
2 Het aanvaarden en continueren van controleopdrachten
3 Risicoanalyse en materialiteitDoelstelling risicoanalyse
4 Opstellen controleprogramma
5 Cijferanalyse
6 Steekproeven
7 Afronding van de controle
8 De controleverklaring
9 Accountantsverslag en management letter

Lijst met afkortingen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De praktijk van auditing en assurance