Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Management en organisatie werkboek

Paperback Nederlands 2012 9789001809638
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Management en Organisatie' behoort tot de top van de Nederlandse managementliteratuur en wordt door vele opleidingen in het hbo en wo voorgeschreven. 'Management en Organisatie' omvat een theorieboek, een werkboek, een caseboek en een uitgebreide website. Het 'Management en Organisatie Werkboek' biedt de lezer een hulpmiddel om de theorie uit het tekstboek te verwerken door middel van samenvattingen, oefenvragen en multiplechoicevragen. Ter bevordering van de toetsing van de opgedane kennis is een vernieuwde uitgebreide vragenbank voor de website ontwikkeld.

Het werkboek volgt de indeling van het theorieboek op hoofdstukniveau. Elk hoofdstuk begint met een stapsgewijze instructie, waarna een samenvatting volgt van (een gedeelte van) de stof uit het theorieboek. Na bestudering van de corresponderende theorie kan de lezer met behulp van de hulpvragen tussentijds zijn kennisniveau beoordelen. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn multiplechoicevragen opgenomen die kunnen dienen als eindtoets.

Het theorieboek is geschreven als studieboek, maar is ook bijzonder geschikt als naslagwerk voor managers en organisatieadviseurs in hun dagelijkse praktijk. Het caseboek biedt een grote verscheidenheid aan praktische cases en overbrugt zo de kloof tussen theorie en praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789001809638
Trefwoorden:organisatiekunde
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:340
Uitgever:Noordhoff
Druk:10
Verschijningsdatum:27-3-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Doede Keuning

Prof. dr. D. Keuning is hoogleraar Organisatie en Leiding bij de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam en programmaleider van de postdoctorale opleiding Management Consultant.

Andere boeken door Doede Keuning

Over Jan Eppink

Prof. Dr. D. Jan Eppink studeerde in 1967 af als bedrijfseconoom aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na enige functies in het bedrijfsleven trad hij in 1973 in dienst bij de Economische Faculteit van de VU. Naast zijn onderwijs- en onderzoektaken, werkte hij sindsdien voor verschillende adviesbureaus, het laatst bij Boer & Croon. Hij was toezichthouder bij een aantal middelgrote organisaties en vervult die functie nu nog bij Gelre Ziekenhuizen. Jan Eppink was bestuurslid van verschillende nationale en international verenigingen op het gebied van strategisch management en was lange tijd lid van de redactieraad van Long Range Planning en van Strategic Management Journal. Hij gaf in veel landen lezingen en publiceerde meer dan 70 artikelen en hoofdstukken in (inter)nationale tijdschriften en boeken.

Andere boeken door Jan Eppink

Inhoudsopgave

Voorwoord

Het werkboek: aanwijzingen bij gebruik

Boekenstudie

1. Organisaties en kernproblemen in management
2. Management en besluitvorming
3. Het strategieformuleringsproces en de invoering van strategische planning
4. Het structureringsprobleem als situatieafhankelijk vormprobleem
5. Opbouw en uitbouw van organisatiestructuur
6. Verschijningsvormen van organisatiestructuren: basisvormen van organisaties nader bezien
7. Het op gang brengen en sturen van dagelijkse actie
8. Mens, maatschappij en organisatie(verandering): concepten, noties, ontwikkelingen en regelgeving

Appendices

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management en organisatie werkboek