Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Zakboek verpleegkundige diagnosen

Paperback Nederlands 2012 9789001810146
10
Voormalig top 10Totaal 19 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Niet leverbaar.
63,95

Samenvatting

De ontwikkelingen van verpleegkundige diagnosen in de Verenigde Staten gaan steeds door, waardoor een nieuwe Nederlandse uitgave van 'Zakboek Verpleegkundige diagnosen' niet uit kon blijven. De meest in het oog springende veranderingen zijn:
-een sterk toegenomen aantal verpleegkundige diagnosen, waaronder de welzijnsdiagnosen
-een betere uitwerking van multidisciplinaire problemen en de ordening van dat alles in vier hoofdstukken: deel 1 Verpleegkundige diagnosen, deel 2 Welzijnsdiagnosen, deel 3 Multidisciplinaire problemen en deel 4 Diagnostische clusters.

Ten opzichte van de vorige uitgave zijn twee nieuwe hoofdstukken ontstaan:
-26 welzijnsdiagnosen zijn als zelfstandig hoofdstuk opgenomen. Wanneer er bij een individu of groep een welzijnsdiagnose wordt gesteld, dan betreft het een persoon die van een effectief functioneren naar een beter niveau van functioneren in een bepaald gebied wil komen.
-22 veel voorkomende Multidisciplinaire problemen zijn in één hoofdstuk samengevoegd, ingedeeld in 8 lichaamsfuncties. Als voorbeeld noemen we ‘Risico op bloeding’, welke te vinden is onder de lichaamsfunctie cardio/vasculair systeem. We kennen de multidisciplinaire problemen reeds van het hoofdstuk Diagnostische clusters, dat ziektebeelden beschrijft in combinatie met multidisciplinaire problemen en verpleegkundige diagnosen. Nieuw aan dit hoofdstuk is, dat het multidisciplinaire probleem wordt uitgewerkt met populaties, die risico lopen op dit probleem, een verpleegkundige doelstelling en algemene interventies, die onderbouwd worden met een wetenschappelijke verklaring. Voor meer informatie over beide hoofdstukken zie de inleiding bij het betreffende hoofdstuk.

Andere vernieuwingen zijn:
-een uitbreiding van het eerste deel met 56 nieuwe verpleegkundige diagnosen
-verwijzing naar relevante Nederlandse websites
-een uitbreiding van de inleiding met een integrale uitleg over het opstellen van een verpleegplan

Met de herziene uitgave van 'Zakboek Verpleegkundige diagnosen' willen we een bijdrage leveren aan het gebruik van verpleegkundige diagnosen in Nederland met het oog op een voortgaande ontwikkeling van de verpleegkundige zorg.

Specificaties

ISBN13:9789001810146
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:832
Uitgever:Noordhoff
Druk:4
Verschijningsdatum:27-3-2019
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Margreet van der Cingel

Margreet van der Cingel is verplegingswetenschapper en gepromoveerd op onderzoek naar compassie in de verpleegkundige praktijk. Zij is lector Leiderschap & Identiteit in het verpleegkundig domein op hogeschool NHL Stenden en het Medisch Centrum Leeuwarden.

Andere boeken door Margreet van der Cingel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zakboek verpleegkundige diagnosen