Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

De kern van de administratieve organisatie

Paperback Nederlands 2014 9789001833954
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

De kern van de administratieve organisatie is het tweede deel in de serie 'Beheersen van bedrijfsprocessen'. Het vormt een uitstekend basisboek voor met name de hoofdfase van bedrijfseconomie en accountancy en sluit aan bij de door de CEA geformuleerde eindtermen voor administratieve organisatie. De praktijk staat steeds voorop in

De kern van de administratieve organisatie. Het boek is onderverdeeld in vijf delen. Het eerste deel behandelt de basis van het yak, alsmede de relaties met aanpalende vakgebieden. De delen 2 tot en met 4 vormen het hart van het boek. Deel 3 handelt over het AO-handboek. Hierin bespreken de auteurs de diverse organisaties. In elk hoofdstuk staat een bepaalde onderneming centraal, gebaseerd op een casus. In deze casus zijn ook ICT-elementen en specifieke risico's opgenomen. De casussen zijn

zo gekozen dat er grote, (deels) bestaande ondernemingen en kleinere (fictieve) ondernemingen aan bod komen. In deel 5 Overige typologieën ten slotte worden nog twee typen bedrijven besproken waar de hbo-student wel kennis van dient te hebben, maar die minder diep zijn uitgespit zoals bij de delen 2 tot en met 4.

Bij deze tweede druk zijn bij deel 2 geen afsluitende processchema's meer opgenomen. Elk hoofdstuk van dit deel begint met een globaal schema (swim lane) en wordt afgesloten met twee samenvattende schema's (structuur van de administratieve organisatie).

Website:
- casusmateriaal
- vraagstukken
- multiple-choicevragen

Specificaties

ISBN13:9789001833954
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:452
Uitgever:Noordhoff
Druk:2
Verschijningsdatum:15-8-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mark Paur

Mark Paur is werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam als docent, onderwijsontwikkelaar en scriptiebegeleider bij de opleiding accountancy. Daarnaast is hij docent Accounting Information Systems aan de post-masteropleiding tot registeraccountant (Universiteit van Amsterdam). Paur is bovendien al meer dan tien jaar medeauteur van Beginselen van de Administratieve organisatie en De Kern van de Administratieve organisatie.

Andere boeken door Mark Paur

Over Leen Paape

Leen Paape is hoogleraar Corporate Governance op Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij toezichthouder/commissaris bij het IMF in Washington, Univé Dichtbij, ABP, SNS Reaal Pensioenfonds en Stichting BOOR in Rotterdam. Daarnaast is hij actief in de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants als voorzitter van de Signaleringsraad en de Raad voor de Praktijkopleidingen. Hij is opgeleid aan de Militaire Academie in Breda en afgestudeerd als Registeraccountant. Zijn carrière leidde hem na Defensie achtereenvolgens naar KLM, PwC, Protiviti en Nyenrode, alwaar hij bijna 10 jaar actief was als bestuurder. Hij draagt graag bij aan het oplossen van complexe, maatschappelijk relevante vraagstukken en zet zijn bestuurlijke ervaring en netwerk hiervoor graag in. Zijn kracht ligt in het snel kunnen doorgronden van de context waarbinnen organisaties zich bevinden en het daarmee verkrijgen van zicht op het grotere plaatje zodat de discussie naar een hoger niveau getild kan worden. Het bij elkaar brengen van verschillende inzichten waardoor oplossingen kunnen worden gevonden die anders niet gevonden kunnen worden geeft energie (out of the box denken). Hij zoekt graag vernieuwing en heeft grote interesse in de veranderingen op ons afkomen en de daarmee samenhangende vraagstukken. Als mens werkt hij op basis van wederzijds vertrouwen en zoekt naar hetgeen ons verbindt waarmee voor organisaties/teams/medewerkers de mogelijkheid ontstaat om prestaties te verbeteren en zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Leen schreef vele artikelen en enkele boeken op het terrein van governance, risicomanagement en bedrijfsvoering/interne beheersing.

Andere boeken door Leen Paape

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: Theoretische grondslagen
1. Organisatie en informatie
2. Administratieve organisatie
3. Controller, controle en control
4. Risico’s
5. Managementinstrumenten
6. Automatisering

Deel 2: Toepassingen
Deel 2A: Handel
7. Inkoop en voorraad: de Bijenkorf
8. Verkoop op rekening: FrysTec
9. Constante verkopen: Media Markt

Deel 2B: Productie
10. Massaproductie: ChocBar bv
11. Stukproductie: C-Bouw

Deel 2C: Dienstverlening
12. Bedrijven met de doorstroming van goederen die eigendom zijn van het bedrijf: Smiley's eetcafé
13. Bedrijven met doorstroming van goederen van derden: Vakgarage Kleinman
14. Bedrijven die via vaste verbindingen bepaalde diensten, energie of stoffen leveren: Telefour
15. Bedrijven die informatie of informatiediensten leveren: iTunes Store
16. Beschikbaar stellen capaciteit met specifieke reservering: SaturnusHotels
17. Toegang zonder specifieke reservering: pretpark
18. Overige dienstverlening: het accountantskantoor
19. Overige dienstverlening: de commerciële omroep
20. Overige dienstverlening: het makelaarskantoor

Deel 2D: Overige Typologieën
21. Agrarische bedrijven
22. Massale gegevensverwerking: APG

Deel 3: AO-handboek
23. AO-handboek De Schoenspecialist

Antwoorden op de tussenvragen
Afkortingenlijst
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kern van de administratieve organisatie