Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789001862305. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht

Paperback Nederlands 2019 9789462512061
10
Voormalig top 10Totaal 15 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht behandelt op heldere en compacte wijze alle regels die met werken en niet-(meer)werken te maken hebben. Om de lezer in zijn leerproces behulpzaam te zijn, zijn in de hoofdstukken steeds tussenvragen opgenomen en staat aan het eind van een hoofdstuk altijd een volledige toets.

In het eerste deel van het boek vind je antwoorden op vragen als:
- Wat is een arbeidsovereenkomst?
- Waar kun je terecht om werk te vinden?
- Welk loon moet je ontvangen?
- Welke wijzigingen in de arbeidsovereenkomst moet je accepteren?

Ook het complexe Nederlandse ontslagrecht wordt overzichtelijk en uitgebreid behandeld. Hierbij wordt uitgegaan van de situatie vanaf 1 januari 2020, dus na inwerkingtreding van de Wet arbeidsmarkt in balans.

Vervolgens komen aan de orde:
- Wat is het collectief arbeidsrecht?
- Wat is een cao?
- Wat is een algemeen verbindend verklaring?
- Wanneer mag er gestaakt worden?
- Wat is een ondernemingsraad?

In het tweede deel van het boek komt ons hele sociale zekerheidsstelsel aan bod. Van werkloosheidsregelingen tot arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen. Maar ook de Participatiewet, de regelingen voor ziektekosten, de kinderbijslag en de AOW.

Het boek is zeer geschikt als introductie in het gehele vakgebied en wordt gebruikt op hbo-opleidingen en universiteiten.

Specificaties

ISBN13:9789462512061
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:335
Druk:14
Verschijningsdatum:22-8-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
0
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Willem Plessen

Mr. dr. W.G.M. Plessen is als universitair hoofddocent verbonden aan de vakgroep Sociaal Recht en Sociale Politiek van Tilburg University. Tot 2016 was hij geruime tijd werkzaam op het cao-terrein, laatstelijk als directeur Sociale Zaken bij Randstad. Hij is in 1996 gepromoveerd op het onderwerp Collectief onderhandelen in de zorgsector en publiceert regelmatig onder andere over flexibele arbeidsverhoudingen en cao-recht. Hij is medewerker van het tijdschrift Recht en Arbeid (TRA). Verder verzorgt hij PAO-cursussen op het gebied van het uitzendrecht en is hij voorzitter van de Tilburg Maastricht Leergang (TMA) die een specialisatie-leergang verzorgt voor ervaren advocaten op het gebied van het arbeidsrecht.

Andere boeken door Willem Plessen

Over P.M.M. Massuger

Mr. P.M.M. Massuger is werkzaam als adviseur arbeidsrecht bij een brancheorganisatie waar hij vooral procedeert. Zijn specialisaties zijn arbeidsrecht, sociaalzekerheidsrecht en regelgeving op het terrein van de rij- en rusttijden. Op deze terreinen verzorgt hij ook een groot aantal workshops. Daarnaast werkt hij als zelfstandig adviseur onder de naam Massuger Arbeidsrechtadvies.

Andere boeken door P.M.M. Massuger

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arbeidsovereenkomstenrecht en sociaalzekerheidsrecht