Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van leertheorie naar onderwijspraktijk

Paperback Nederlands 2016 9789001866204
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Van leertheorie naar onderwijspraktijk vertaalt leerpsychologische inzichten en onderzoeksresultaten naar bruikbare leerprincipes voor het basis- en voortgezet onderwijs. Een must voor iedere (toekomstige) leerkracht.

Waarom kiezen voor Van leertheorie naar onderwijspraktijk?
- maakt de belangrijkste leertheorieën en -principes begrijpelijk;
- geschreven vanuit en voor de opleidingspraktijk;
- ondersteunende website met extra materiaal.

Van leertheorie naar onderwijspraktijk bevat uiteenzettingen van de belangrijkste leertheoretische principes en besteedt eveneens aandacht aan de rol van het geheugen tijdens het leerproces. Ook probleemoplossend handelen komt aan bod. Dit is een vaardigheid waarnaar in alle professionele contexten wordt gevraagd en het kan dan ook kan gezien worden als een van de belangrijkste vaardigheden in de huidige kennismaatschappij. Verder geeft het boek toegankelijke uitleg over leerconcepten als werkplekleren, probleemoplossend leren, onderzoekend leren, samenwerkend leren en leren als het construeren van kennis. Van leertheorie naar onderwijspraktijk biedt allerlei mogelijkheden voor actieve verwerking van de leerstof in de vorm van opdrachten en casussen.

In deze geactualiseerde zesde editie zijn feedback en suggesties van diverse pabo´s in Nederland verwerkt. Zaken als het ontstaan en de rol van neuromythes bij het leren, de werking van neurotransmitters bij de overdracht van informatie in ons brein en de invloed van persoonlijke leer- en kennisopvattingen op het leren zijn toegevoegd, dan wel nader uitgewerkt. In het hoofdstuk over problemen oplossen is plaats ingeruimd voor het uitvoeren van praktijkonderzoek als een bijzondere vorm van probleemoplossend leren. Van leertheorie naar onderwijspraktijk is geschreven voor studenten aan de pabo en aan tweedegraads lerarenopleidingen.

Online ondersteuning
Op de website vindt u een rijke digitale omgeving: Prepzone. In deze leeromgeving kunnen u en uw studenten zich efficiënt voorbereiden op lessen en het uiteindelijke tentamen. Tevens biedt Prepzone u verschillende functionaliteiten om samenwerking, monitoring en rapporteren te optimaliseren. U kunt ook gebruikmaken van Toets-op-maat.

Specificaties

ISBN13:9789001866204
Trefwoorden:onderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:230
Uitgever:Noordhoff
Druk:6
Verschijningsdatum:11-3-2016
Hoofdrubriek:Diversen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van leertheorie naar onderwijspraktijk