Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktijkboek passend onderwijs

Opbrengstgerichte ondersteuning op de basisschool

Paperback Nederlands 2016 9789001866228
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Praktijkboek passend onderwijs gaat over het geven van hulp aan zorgleerlingen binnen het primair onderwijs (het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs) en geeft zowel de mogelijkheden als de grenzen aan van het onderwijs aan zorgleerlingen.

Waarom kiezen voor Praktijkboek passend onderwijs?
-uitstekende koppeling tussen wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen;
-geeft de mogelijkheden en de grenzen aan van het omgaan met zorgleerlingen in een school;
-uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent.

In het basisonderwijs neemt het aantal leerlingen met specifieke didactische en pedagogische behoeften sterk toe. Het streven om alle leerlingen passend onderwijs te bieden heeft serieuze consequenties voor de dagelijkse praktijk van het lesgeven. Ook heeft het gevolgen voor de organisatie van de leerlingenondersteuning binnen de school en het geven van toegesneden hulp en begeleiding. Praktijkboek passend onderwijs belicht deze aspecten uitvoerig en geeft de mogelijkheden en de grenzen aan van het omgaan met zorgleerlingen in de school. De beschreven oplossingen en werkwijzen hebben zich in de praktijk bewezen en zijn waar mogelijk door onderzoeksresultaten ondersteund.

Praktijkboek passend onderwijs is een grondige herziening van Praktijkboek leerlingenzorg. Nieuwe ontwikkelingen, bevindingen en onderzoeken eisten hun plaats op. Activerende didactiek, verschillende instructiemodellen, samenwerkend leren en opbrengst- en handelingsgericht werken, komen uitgebreid aan bod. De effecten van groepsgrootte en meer handen in de klas zijn hierin geïntegreerd. De kernhoofdstukken over het scheppen van voorwaarden om hulp te kunnen geven in de groep, zijn grondig bewerkt. Datzelfde geldt voor onderwerpen als: het geven van ondersteuning door de eigen leerkracht en door derden, 1-zorgroute, het werken vanuit een didactisch groepsoverzicht en groepsplannen. De positie van de leerkracht in het begeleiden van leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben, is verder uitgewerkt en geconcretiseerd. Hiermee samenhangend komen de benodigde competenties, voor zowel de leerkracht als de IB'er, uitgebreid aan bod en zijn ze toegespitst op het werken met leerlingen met specifieke behoeften.

Praktijkboek passend onderwijs is geschreven voor studenten aan de pabo én voor studenten die een universitaire opleiding Orthopedagogiek of Onderwijskunde volgen.

Op de ondersteunende website www.praktijkboekpassendonderwijs.noordhoff.nl vinden studenten toetsvragen met feedback, samenvattingen per hoofdstuk en gebruiksklare formulieren. Docenten kunnen er terecht voor extra toetsvragen. Voor het samenstellen van toetsen kunnen zij gebruikmaken van Toets-op-maat.

Specificaties

ISBN13:9789001866228
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:388
Uitgever:Noordhoff
Druk:4
Verschijningsdatum:18-6-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek passend onderwijs