Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Projectmanagement

Gebonden Nederlands 2019 9789001891589
10
Voormalig top 10Totaal 3 dagen
EvergreenTotaal 1653 dagen
Verkooppositie 1202Hoogste positie: 8
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

- Achtste editie: verbeterde structuur en aandacht voor actuele onderwerpen als Scrum;
- zeer praktijkgerichte aanpak;
- website met flitscolleges, spreadsheetmodellen en checklists.

'Projectmanagement' laat studenten op een unieke en laagdrempelige manier kennismaken met projectmatig werken om projecten succesvol aan te pakken. Niet alleen in het bedrijfsleven, ook in het onderwijs worden steeds meer werkzaamheden projectmatig aangepakt, denk aan uitgebreide studieopdrachten, interne projecten en projecten tijdens stage en afstuderen.

Dankzij de bij het boek behorende online flitscolleges is de docent veelal meer inspirator of motivator. De insteek van het boek is zeer praktijkgericht en gaat uit van een speciaal door de auteur ontwikkeld ‘plan van aanpak’. Aan de hand van achter in het boek opgenomen opdrachten werken groepjes van twee à drie studenten aan een plan van aanpak en een managementsamenvatting. Ook kan gekozen worden voor een ‘echte’ opdracht voor een onderneming of een van de cases van de bijbehorende website.

Naar schatting een half miljoen Nederlandse studenten heeft al gewerkt met de eerdere edities van 'Projectmanagement', dat ook wel de ‘methode Roel Grit’ wordt genoemd. Deze achtste editie is uitgebreid met hierboven genoemde online flitscolleges, meer voorbeelden en illustraties, nieuwe paragrafen over diverse onderwerpen en een hoofdstuk over de flexibele projectaanpak Scrum. Daarnaast zijn de lay-out en structuur van het boek verbeterd.

Op de bijbehorende website, www.projectmanagement.noordhoff.nl, kunnen studenten videocolleges, spreadsheetmodellen, checklists en MS Word-modellen vinden. Docenten hebben online toegang tot o.a. een PowerPointpresentatie voor een introductiecollege, ideeën voor mogelijke projecten en tips voor de organisatie van het onderwijs.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

'Projectmanagement' richt zich op ho- en wo-studenten die tijdens hun studie te maken hebben met projectmatig werken of dit willen leren als voorbereiding op de beroepspraktijk.

Specificaties

ISBN13:9789001891589
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:234
Uitgever:Noordhoff
Druk:8
Verschijningsdatum:24-5-2019
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

Projectmanagement
Joost Naafs | 23 augustus 2012
'Het boek 'Projectmanagement' gaat over projectmatig werken', aldus de eerste zin in het Woord vooraf van dit boek van Roel Grit. Voor mij niet bepaald een openingszin die me direct enthousiast maakt. Grit kiest voor een heel brede benadering van het onderwerp: een sterkte en een zwakte.
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
52 stemmen
12
21
8
3
8

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Van scheikundeleraar naar bestsellerauteur
Rietje Grit 6 november 2015 Hoe wordt een scheikundige een bestsellerauteur van managementboeken? Rietje Grit (geen familie) vroeg het Roel Grit. Zijn ervaringen laten zien dat het een combinatie is van talent, doorzettingsvermogen en toeval.

Over Roel Grit

Drs. Roel Grit (1954) studeerde fysische scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens doceerde hij jarenlang scheikunde, warenkennis en voeding. Hij werkte als informatieanalist en projectleider in de automatisering bij KPN. Ook had hij meer dan twintig jaar een automatiseringsbureau. Van zijn eerste boek en bestseller Projectmanagement zijn in de loop der jaren zo’n half miljoen exemplaren verkocht. Bij Noordhoff verschenen van zijn hand meer dan 15 boeken over management en een boek over muziektheorie. De laatste acht jaren van zijn carrière pakte hij zijn oude liefde weer op en doceerde scheikunde- en natuurkundevakken de chemische opleidingen van NHL Stenden hogeschool in zijn woonplaats Emmen.

Andere boeken door Roel Grit

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: Praktische theorie
1. Het project
2. Mensen en projecten
3. Het project van begin tot eind
4. Planning

Deel 2: Projectaanpak en hulpmiddelen
5. Zo doe je een project - de P6-Methode
6. Maken van een Plan van Aanpak
7. Gebruiken van Scrum
8. Vergaderen
9. Een interview afnemen
10. Een rapport schrijven
11. Een presentatie houden
12. Een managementsamenvatting maken

Eindopdrachten

Bijlage 1: Risicoanalyse
Bijlage 2: Informatie over de website www.projectmanagement.noordhoff.nl

Literatuur
Over de auteur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement