Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789012391252. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, ,

Rechtspraak mediation

Paperback Nederlands 2018 9789012400251
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

In de afgelopen jaren zijn op tal van terreinen vragen voorgelegd aan de rechter waarin de rode draad wordt gevormd door de verhouding tussen mediation als relatief nieuw juridisch fenomeen enerzijds en het rechtsbestel anderzijds.

In deze derde herziene druk van Rechtspraak Mediation is wederom geprobeerd om enige orde in de desbetreffende jurisprudentie aan te brengen en de hoofdlijnen daarvan zichtbaar te maken.

Mediation wordt steeds vaker toegepast in familiezaken, arbeidskwesties, zakelijke conflicten, bij geschillen tussen overheid en burger, alsmede ingeval van conflicten en geschillen op tal van andere terreinen. Door het door de regering gefinancierde project 'Mediation naast rechtspraak' werd aanvankelijk gestimuleerd dat mediation alsnog in beeld zou komen als alternatief voor de juridische procedure die reeds was gestart. Nu verwijzing naar mediation bij elk gerecht is geïmplementeerd, is dit project enkele jaren geleden afgesloten. De Europese richtlijn mediation die in mei 2008 het licht zag bracht mee dat het relevant werd om te bepalen welke plaats mediation in het rechtsbestel zou moeten hebben. In de wetgeving die het gevolg was van de deze richtlijn zijn keuzen gemaakt die in de komende jaren de nodige vragen zullen oproepen waarover de rechter zich zal moeten buigen.

De uitspraken van rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad, alsmede die van tuchtcolleges zijn onderverdeeld in de volgende thema’s:
-Beginselen van mediation
-Beroepsuitoefening mediator
-Overeenkomsten en mediation
-Forensische mediation
-Buitengerechtelijke kosten.

Rechtspraak Mediation is in de eerste plaats bedoeld voor het academisch en hbo-onderwijs in mediation. Maar uiteraard is ook de praktijk er zeer bij gebaat om op systematische wijze kennis te nemen van de ontwikkelingen in de civiele, bestuurs- en tuchtrechtspraak op het terrein van mediation en het recht.

Specificaties

ISBN13:9789012400251
Trefwoorden:mediation, rechtspraak
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:484
Uitgever:Sdu
Druk:3
Verschijningsdatum:1-5-2018
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Mediation / ADR

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paula Boshouwers

Paula Boshouwers richt zich als MfN-register volledig op zakelijke mediations, en is werkzaam bij ReulingSchutte in Amsterdam.

Andere boeken door Paula Boshouwers

Over Ton Jongbloed

Prof. mr. A.W. Jongbloed is Bijzonder hoogleraar Executie- en beslagrecht aan de Universiteit Utrecht.

Andere boeken door Ton Jongbloed

Over Fred Schonewille

Fred Schonewille is partner in Schonewille & Schonewille Legal Mediation, legal mediator, auteur, docent en onderzoeker.

Andere boeken door Fred Schonewille

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rechtspraak mediation