Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789012395144. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Tekst & toelichting Participatiewet. Editie 2024

Stand van zaken per 1-1-2024

Paperback Nederlands 2024 9789012409551
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Tekst & toelichting Participatiewet vormt een compleet en systematisch naslagwerk, dat geschikt is voor iedereen die betrokken is bij de uitvoering van de Participatiewet. De wet- en regelgeving in deze uitgave is bijgewerkt tot 1 januari 2024.

De Participatiewet is onderdeel van de gemeentelijke taken en verantwoordelijkheden op het terrein van jeugd, maatschappelijke ondersteuning en participatie. Ruim een half miljoen personen ontvangen een uitkering op grond van deze wet. Met de Participatiewet wordt beoogd de zelfredzaamheid van de burger maximaal te faciliteren en te stimuleren. Goede ondersteuning en – nog belangrijker – goede gezondheid en actieve deelname aan de maatschappij zijn namelijk niet alleen een zaak van de overheid. Burgers zijn samen met hun netwerk in de eerste plaats zelf verantwoordelijk. Desalniettemin moeten mensen die het echt nodig hebben, kunnen blijven rekenen op de ondersteuning door de overheid. Ondersteuning die aansluit bij de behoeften van burgers en aansluit bij hun mogelijkheden.

Tekst & toelichting Participatiewet beperkt zich tot een toelichting op de Participatiewet. De wet- en regelgeving in deze uitgave is bijgewerkt tot 1 januari 2024. In het boek zijn alle artikelen en de meest relevante uitvoeringsbesluiten integraal opgenomen. Kleinere besluiten zijn in de artikelsgewijze toelichting verwerkt. Aan de artikelsgewijze toelichting zijn voorts jurisprudentie en circulaires van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toegevoegd.

Het boek bevat bovendien een algemene toelichting en een trefwoordenregister. Daardoor kan eenieder die betrokken is bij de toepassing van de Participatiewet dit naslagwerk goed gebruiken en kan het ook gehanteerd worden voor studiedoeleinden. Tekst & toelichting Participatiewet verschijnt dit jaar voor de 30e keer.

Specificaties

ISBN13:9789012409551
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:648
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:21-2-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tekst & toelichting Participatiewet. Editie 2024