Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Jurisprudentie Bestuursrecht (JB) Select - Editie 2019

Jubileumeditie 25 jaar JB

Gebonden Nederlands 2019 9789012404068
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

«JB» Select bevat een selectie van eerder in het jurisprudentietijdschrift Jurisprudentie Bestuursrecht «JB» verschenen arresten en uitspraken. De opgenomen arresten en uitspraken zijn (mede) geselecteerd op hun belang voor de rechtsontwikkeling. Zij vormen het vertrekpunt voor een kritische beschouwing van belangrijke staats- en bestuursrechtelijke leerstukken. Een deel van de auteurs die een bijdrage aan deze bundel hebben geleverd, is hetzij als redactielid, hetzij als (gast)annotator verbonden (geweest) aan Jurisprudentie Bestuursrecht «JB».

De toegevoegde commentaren bieden een diepgaande analyse van de opgenomen arresten en uitspraken en beogen beter inzicht te verschaffen in de belangrijkste bestuursrechtelijke en (aanverwante) staatsrechtelijke algemene leerstukken, alsmede in de ontwikkelingen dienaangaande in rechtspraak en wetgeving. Hierdoor is de bundel geschikt zowel voor juridische (master)onderwijs, de praktijk als het wetenschappelijk bedrijf.

In deze vierde herziene druk van «JB» Select is een groot aantal nieuwe kernuitspraken opgenomen. De uitspraken zijn voorzien van een grondig en actueel commentaar. Deze «JB» Select verschijnt in het jaar dat de Algemene wet bestuursrecht haar vijfentwintigste verjaardag viert. Ook Jurisprudentie Bestuursrecht «JB» bestaat een kwart eeuw en het verschijnen van deze bundel zet deze heuglijke feiten luister bij.

Specificaties

ISBN13:9789012404068
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:608
Uitgever:Sdu
Druk:4
Verschijningsdatum:24-9-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Raymond Schlössels

Prof.mr. R.J.N. Schlössels is hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door Raymond Schlössels

Over Karianne Albers

Karianne Albers is na haar afstuderen eerst werkzaam geweest als juridisch beleidsmedewerker Materie, Instructie en Opleiding bij het USZO (Uitvoeringsinstelling Sociale Zekerheid Overheid en Onderwijs; thans onderdeel van het UWV) en als gerechtssecretaris bij de sector bestuursrecht van de Rechtbank Maastricht. Vervolgens heeft zij gedurende tien jaar als universitair docent bestuursrecht gewerkt aan de Universiteit Maastricht. Daar was zij onder andere eindverantwoordelijk voor het bestuursrechtelijke propedeuseonderwijs. Sinds 2008 is zij werkzaam als universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Open Universiteit Heerlen. Zij heeft daar onder meer meegewerkt aan het opzetten van een speciaal schakelprogramma voor hbo-studenten die willen instromen in de academische master. Daarnaast is zij lid van de bezwaarschriftenadviescommissie van de Provincie Limburg.

Andere boeken door Karianne Albers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jurisprudentie Bestuursrecht (JB) Select - Editie 2019