Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Editie 2022

Tekst & Toelichting

Paperback Nederlands 2022 9789012408004
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

De inwerkingtreding van de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn eind juli 2018 heeft tot aanpassingen geleid in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Daarnaast zijn ook het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 en de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme in werking getreden.

Sindsdien is de Wwft, het daarop gebaseerde Uitvoeringsbesluit en de Uitvoeringsregeling meerdere malen gewijzigd. Bovendien is er een UBO-register voor vennootschappen en andere juridische entiteiten gekomen en dient het UBO-register voor trusts en fondsen voor gemene rekening nog te worden geïmplementeerd. Dit boek biedt op duidelijke wijze inzicht in de aangebrachte wijzigingen in de Nederlandse antiwitwaswetgeving. Met de bijbehorende toelichting aan de hand van de recente parlementaire geschiedenis wordt de inhoud geduid.
Op 25 juli 2018 is de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn in Nederland in werking getreden. Deze Implementatiewet heeft vooral tot aanpassingen geleid in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Met de gewijzigde Wwft zijn ook het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 en de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme in werking getreden. Sindsdien is de Wwft, het daarop gebaseerde Uitvoeringsbesluit en de Uitvoeringsregeling meerdere malen gewijzigd door onder meer Wijzigingswetten financiële markten van 2018 en 2019, de Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018) als de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn. Vanaf 27 september 2020 heeft Nederland een UBO-register voor vennootschappen en andere juridische entiteiten. Het UBO-register voor trusts en fondsen voor gemene rekening moet nog worden geïmplementeerd.

Dit boek biedt op duidelijke wijze inzicht in de aangebrachte wijzigingen in de Nederlandse antiwitwaswetgeving. Met de bijbehorende toelichting aan de hand van de recente parlementaire geschiedenis wordt de inhoud geduid.

Het boek is bestemd voor Wwft-instellingen, maar ook voor bedrijven en studenten. Het boek bevat een overzicht van de gewijzigde wet- en regelgeving en geeft per artikel een samenvatting van de parlementaire geschiedenis. Uitgangspunt is daarbij het recht zoals dat thans luidt op basis van (de implementatie in het Nederlandse recht van) de vierde anti-witwasrichtlijn. Het boek begint met een algemeen hoofdstuk over de Wwft. Daarna volgt een hoofdstuk waarin de Wwft wordt toegelicht, vervolgens het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 en daarna de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Ook wordt de Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van trusts en soortgelijke juridische constructies aan de orde gesteld en tot slot komt het implementatiebesluit registratie uiteindelijk belanghebbenden van trusts en soortgelijke juridische constructies aan de orde.

De auteurs zijn werkzaam in de praktijk op het gebied van antiwitwaswetgeving. Zij zijn aangesteld in de wetenschap, in de advocatuur en in het notariaat.

Specificaties

ISBN13:9789012408004
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:364
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:22-7-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Birgit Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek en docent bij de vakgroep privaat en notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Birgit Snijder-Kuipers

Inhoudsopgave

Inleiding

Leeswijzer

Deel 1 Algemeen

Indeling Wwft, implementatiewet en implementatiebesluit

Deel 2 Artikelsgewijze toelichting Wwft

Deel 3 Artikelsgewijze toelichting Uitvoeringsbesluit Wwft 2018

Deel 4 Artikelsgewijze toelichting Uitvoeringsregeling Wwft 20

Deel 5 Artikelsgewijze toelichting Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van trusts en soortgelijke juridische constructies

Deel 6 Artikelsgewijze toelichting Implementatiebesluit registratie uiteindelijk belanghebbenden van trusts en soortgelijke juridische constructies

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Editie 2022