Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Integraal Performance Management

Paperback Nederlands 2005 9789013026887
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De context waarin organisaties opereren is complexer en dynamischer geworden. Organisaties moeten sneller anticiperen op veranderingen om de prestaties op peil te houden of te verbeteren. Dit stelt hoge eisen aan de wijze waarop deze organisaties worden bestuurd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat performance management hoog op de managementagenda staat.

'Early adopters' zijn tot het besef gekomen dat performance management meer vraagt dan het formuleren van strategische doelen, succesfactoren en een lijstje prestatie-indicatoren op een balanced scorecard. Helaas blijft een grote meerderheid op dit niveau van performance management hangen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat deze organisaties terugvallen in een traditionele, financieel georiënteerde, wijze van sturen. De toegevoegde waarde van het nieuwe concept wordt niet ervaren.

Om performance management een succes te maken is een expliciete koppeling met de business processen noodzakelijk. iPM (integraal Performance Management) bewerkstelligt deze koppeling, waarbij performance management, procesmanagement en continu verbeteren worden geïntegreerd. iPM is een model om uw organisatie strategische focus te geven, uw medewerkers te betrekken en om uw strategie daadwerkelijk, snel en bestendig te realiseren.

Specificaties

ISBN13:9789013026887
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:137
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:6-9-2012

Lezersrecensies

3.3 van de 5
4 stemmen
0
1
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Peter Geelen: ‘Organisaties moeten iedere dag een stap vooruit zetten’
Hans van der Klis 19 juni 2008 Peter Geelen kreeg ruim baan van Douwe Egberts om zijn aanpak van het Integraal Performance Management (iPM) los te laten op de onderneming met als doel de organisatie elke dag weer iets beter te laten functioneren.

Over Peter Geelen

Peter Geelen is de grondlegger van de integraal Performance Management® methode. Deed jarenlang Performance Management voor Philips en werkte onder andere met en voor de heren Boonstra, Hommen en Kleisterlee. Wilde koste wat kost het eilanddenken bij organisaties doorbreken. Bedacht iPM en perfectioneerde dit in de laatste 12 jaar tot een succesvolle methode en onderneming iPM Partners. Is auteur van meerdere boeken en vele publicaties over Performance Management. Gastdocent op de universiteit van Maastricht. Een veelgevraagd spreker en sparring partner voor bedrijfstop en managementteams. Het gaat hem nog altijd om de resultaten van klanten.

Andere boeken door Peter Geelen

Over Rob van de Coevering

Rob van de Coevering is werkzaam bi jO&i management partners (www.oimp.nl) als senior consultant en adviesgroep manager. hij begeleidt diverse (middel)grote organisaties in de sectoren handel, transport en industrie bij het invoeren van business proces management (BPM). Eind jaren tachtig is Rob van de Coevering actief geweest in de wereld van de technische procesautomatisering. Vanuit ene managementfunctie in deze sector is hij in 1993 zelfstandig ondernemer geworden. In 1997 heeft hij Coevering BV opgericht. Rob heeft diverse artikelen gepubliceerd over software ter ondersteuning van procesmanagement en meerdere onderzoeksrapporten uitgebracht over dit thema.

Andere boeken door Rob van de Coevering

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Sturen in perspectief
2. iPerformance Management
3. Procesmanagement en modelleringtechnieken
4. iPM in actie.
5. Het nut van informatie- en communicatietechnologie
6. Tien meest gestelde vragen

Literatuur
Over de auteurs
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Integraal Performance Management