Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Statuut voor het Koninkrijk

Paperback Nederlands 2012 9789013099300
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Het Statuut is de constitutionele basisregeling van het uit Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten bestaande Koninkrijk der Nederlanden.

In de boeken over het Nederlandse staatsrecht gaat de aandacht vooral uit naar de Grondwet en blijft het Statuut wat onderbelicht. In deze Mastermonografie wordt de schijnwerper op het Statuut gericht.

Achtereenvolgens komen de voorgeschiedenis van het Statuut, de structuur van het Koninkrijk en het Statuut, en per onderwerp de afzonderlijke artikelen van het Statuut aan de orde. Het boek biedt aldus een beknopte beschrijving van de juridische betekenis die de Statuutsbepalingen thans hebben. Voor een goed begrip is tevens een summiere beschrijving van het staatsrecht van de Caribische landen en het Caribische deel van Nederland opgenomen. Ook is de tekst van het Statuut toegevoegd.

Het boek kan gebruikt worden als een inleiding om wegwijs te worden in het bij eerste kennisneming moeilijk te doorgronden stelsel van het Statuut. Evenzeer kan het dienst doen voor degenen die in de praktijk van het staatsrecht en de wetgeving met het Statuut in aanraking komen.

Specificaties

ISBN13:9789013099300
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:252
Druk:3
Verschijningsdatum:2-5-2012
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Statuut voor het Koninkrijk