Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Connected Company

Gebonden Nederlands 2013 9789013118933
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Klanten stappen sneller over op ontwrichtende technologieën dan uw bedrijf kan bijbenen. Als ze enthousiast over u zijn, kunnen ze uw boodschap versterken op manieren die eerder niet mogelijk waren. Maar als uw performance tekortschiet ten opzichte van wat u belooft, kunnen zij de controle over uw merkboodschap kapen en hun teleurstelling en frustratie sneller verspreiden dan u kunt bijhouden.

Om gelijke tred te houden met de connected customers van vandaag moet uw bedrijf een connected company worden. Dat betekent dat u zich nauw verbindt met medewerkers, partners en klanten. En: dat u de manier verandert waarop het werk wordt gedaan, waarop u succes meet en prestaties beloont. Het vereist een nieuwe manier van denken over uw bedrijf. Zie het bedrijf minder als een machine die moet worden gecontroleerd, meer als een complex, dynamisch systeem dat kan leren en zich kan aanpassen.

Connected company's zijn in het voordeel: ze leren en bewegen sneller dan hun concurrenten. Terwijl andere bedrijven risico's analyseren, grijpen zij kansen. Terwijl andere bedrijven geïsoleerd werken, verbinden zij zich aan een netwerk van mogelijkheden en breiden zij hun invloed uit.

In 'De Connected Company' onderzoeken de auteurs wat deze bedrijven doen, hoe ze het doen en waarom het werkt. En ze laten u zien hoe uw bedrijf dezelfde principes kan gebruiken om zich aan te passen – en om succesvol te zijn – in de continu veranderende mondiale markt van vandaag.

Specificaties

ISBN13:9789013118933
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:274
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-11-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

De Connected Company
Carla Verwijs | 16 januari 2015
Door sociale media en het internet zijn klanten steeds beter met elkaar verbonden en daardoor vormen ze machtige belangengroepen. Bedrijven lopen achter op deze realiteit: staan vaak ver van de klanten af, zijn traag met reageren en lopen daardoor kans op reputatieverlies. Dave Gray beschrijft in ‘De Connected Company’, dat hij heeft geschreven samen met Thomas vander Wal, een genetwerkt type bedrijf, dat flexibeler kan reageren op de continu veranderende omgeving en wensen van klanten.
Lees verder
De Connected Company
Dick Bos | 2 december 2013
Een bijzonder boek, een bijzondere theorie en een bijzondere aanpak die verder gaat dan de celfilosofie van Eckart Wintzen. 'De connected company' van Dave Gray zet je aan het denken. Moet je deze aanpak echt volgen om als organisatie te kunnen overleven?, 'om te veranderen voor je moet veranderen'? Het boek boeit en is het meer dan waard om de komende wintermaanden te lezen.
Lees verder
Meer connectie met kleine teams
Paul Groothengel | 18 november 2013
Zorg dat je de juiste connectie krijgt en houdt met klanten. Werk daartoe in kleine teams die snel en wendbaar opereren met en tussen klanten. Dat is het motto van de Amerikaanse consultant Dave Gray in zijn boek De Connected Company.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Dave Gray: ‘Command & Control is echt niet meer van deze tijd’
Paul Groothengel 4 december 2013 Het bedrijf van de toekomst is een ‘connected company’, een lerend organisme dat doelbewust de interactie aangaat met zijn omgeving. Dat zichzelf continu verbetert, op basis van experimenten en feedback van klanten. Dat is het credo van de Amerikaanse consultant Dave Gray in zijn boek De Connected Company.

Over Dave Gray

Leider en manager Dave Gray heeft een achtergrond in design. Hij werkte met veel van ’s werelds grootste ondernemingen, maar ook met middelgrote bedrijven, startups, executives en individuen. Dave is oprichter van adviesbedrijf voor strategisch ontwerp XPLANE en medeoprichter van Boardthing, een samenwerkingsplatform voor verspreid werkende teams. Hij schreef eerder al twee boeken over design (visueel denken), verandering en innovatie: Gamestorming: Spellen voor vernieuwers en veranderaars, en De Connected Company. Zijn aandachtsgebied is de menselijke kant van verandering en innovatie. In het bijzonder: • Wat maakt dat mensen nieuwe ideeën omhelzen, vooral als die ingrijpen in diep ingebedde gewoonten en gedragingen? • Hoe kun je dingen die een goed idee lijken – plannen, ideeën, strategieën – tot leven wekken in de echte wereld?

Andere boeken door Dave Gray

Over Thomas Vander Wal

Thomas Vander Wal, principal bij InfoCloud Solutions, adviseert bedrijven over social business, digitale content en de omslag van persoonlijke naar sociale informatie. Hij heeft zitting in de stuurcommissie van het Web Standards Project, hielp bij de oprichting van het Information Architecture Institute en bedacht de term 'folksonomy'.

Andere boeken door Thomas Vander Wal

Inhoudsopgave

Introductie
Dankbetuigingen
Voorwoord

Deel 1: Waarom veranderen?
1. De connected klant
2. De diensteneconomie
3. Alles is een dienst
4. Diensten zijn complex
5. Hoe bedrijven het contact kwijtraken
6. Structurele verandering is noodzakelijk
7. Complexiteit verandert het spel

Deel 2: Wat is een connected company?
8. Connected company's leren
9. Connected company's hebben een doel
10. Connected company's krijgen feedback van klanten
11. Connected company's experimenteren

Deel 3: Hoe werkt een connected company?
12. Worstelen met complexiteit
13. De toekomst is podulair
14. Pods zijn meester over hun eigen lot
15. Pods hebben platforms nodig
16. Hoe connected company's leren
17. Macht en controle in netwerken

Deel 4: Hoe leid je een connected company?
18. Strategie als pool van experimenten
19. De connected company leiden
20. De connected company managen

Deel 5: Hoe kom je van hier naar daar?
21. De risico's van verbondenheid
22. Beginnen aan de reis

Literatuur
Discussievragen
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Connected Company