Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

PS Special Structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen

Wet SUWI van 2002 naar 2015

Paperback Nederlands 2014 9789013128253
Niet leverbaar.

Samenvatting

In de periode van 2002 tot 2015 heeft de uitvoeringsorganisatie werk en inkomen zich ontwikkeld van een versnipperde organisatie naar een ge-integreerde dienstverlening die zich niet alleen uitstrekt tot de keten Werk en Inkomen, maar zich ook gaat uitstrekken naar de domeinen zorg en maatschappelijke ondersteuning.

In de jaren dat de Wet SUWI bestaat is er een ontwikkeling geweest naar een geïntegreerde dienstverlening met als uitgangspunt een eenmalige gegevensuitvraag bij cliënten. De begeleiding naar werk en de verstrekking van uitkeringen in verband met ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid werd bij één organisatie ondergebracht (het UWV). Tenslotte werd het gegevensverkeer en informatieverstrekking tussen de minister van SZW, bestuursorganen en cliënten en dienstverlening aan cliënten sterk afhankelijk gemaakt van een brede elektronische infrastructuur.

De 'PS Special Wet Structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen' volgt in grote lijnen de hoofdstukindeling van de Wet SUWI. Na hoofdstuk 1, Van een versnipperde SV-organisatie naar een ge-integreerde dienstverlening, volgen hoofdstukken over zbo's werk en inkomen (2) en samenwerking en gemeenschappelijke dienstverlening (3). Daarna worden een aantal instanties behandeld die hun taken hebben binnen de keten Werk en Inkomen: hst. 4 het UWV, hst. 5 de SVB, hst. 6 de gemeenten, hst. 7 de re-integratiemarkt en hst. 8 de RWI. Vervolgens volgen nog hoofdstukken over het toezicht (9), financiële bepalingen, planning en verslaglegging (10) en gegevensuitwisseling en informatievoorziening (11). Deze PS wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin naar de toekomst wordt gekeken (hst. 12).

Specificaties

ISBN13:9789013128253
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Druk:1
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over B. de Pijper

Mr. B. de Pijper is freelance auteur op het gebied van sociale verzekeringen en arbeidsrecht en werkzaam als zelfstandig adviseur.

Andere boeken door B. de Pijper

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        PS Special Structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen