Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013128291. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, e.a.

Tekst & Commentaar Gemeentewet Provinciewet

inclusief Wet gemeenschappelijke regelingen

Gebonden Nederlands 2021 9789013161212
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Dit Tekst & Commentaar-deel is bestemd voor iedereen die in studie of praktijk te maken heeft met het gedecentraliseerd openbaar bestuur. In deze nieuwe, 11e druk zijn tevens de voor de decentrale overheden meest relevante bepalingen van de Grondwet, de Wet algemene regels herindeling (Wet ARHI) en de Bekendmakingswet opgenomen.

Tekst & Commentaar Gemeentewet Provinciewet vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief de belangrijkste rechtspraak en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit. In combinatie met de online versie of WebApp is de actualiteit nog groter.

Dit deel van de serie Tekst & Commentaar levert commentaar en direct toepasbare uitleg bij de Gemeentewet, Provinciewet én de Wet gemeenschappelijke regelingen. De verzameling opgenomen wet- en regelgeving én commentaren vormen een essentieel naslagwerk voor iedereen die beroepshalve te maken heeft met gemeenten, provincies en waterschappen. De 11e druk is bijgewerkt naar de laatste stand van wetgeving en jurisprudentie. Zo zijn de voor de decentrale overheden meest relevante bepalingen van de Grondwet, de Wet algemene regels herindeling (Wet ARHI) en de Bekendmakingswet opgenomen. Tevens wordt een pad gebaand door de vele stukken die de parlementaire geschiedenis van de genoemde wetten heeft opgeleverd.

Naast de verhelderende commentaren per wettekst worden ook de meeste titels, hoofdstukken en paragrafen voorafgegaan door een algemeen commentaar. De vaste opbouw en de beknopte commentaren helpen je snel tot de kern van een bepaling te komen.

Specificaties

ISBN13:9789013161212
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:1200
Druk:11
Verschijningsdatum:21-9-2021
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Gemeentewet* 1
Provinciewet* 451
Wet gemeenschappelijke regelingen* 775
Grondwet (relevante artikelen)* 1045
Wet algemene regels herindeling (relevante artikelen)* 1059
Bekendmakingswet (relevante artikelen)* 1075
Parallelle bepalingen Gemeentewet - Provinciewet 1095
Trefwoordenregister 1099

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tekst & Commentaar Gemeentewet Provinciewet