Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013128734. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Loonheffingen - Editie 2024

Paperback Nederlands 2024 9789013176636
Nog niet verschenen, verwacht op 22‑03‑2024
128,-

Samenvatting

Wanneer je te maken hebt met loonheffingen, dan wil je ongewenste verrassingen uit de weg gaan. Het onjuist, onvolledig of niet afdragen van de loonheffingen kan namelijk grote financiële gevolgen met zich meebrengen. Deze uitgave biedt een helder overzicht van loonbelasting, premieheffingen en bijdrageheffing anno 2024.

De 18e druk van Loonheffingen helpt studenten, werkgevers, adviseurs en loonheffingenspecialisten (waaronder ambtenaren) om een goed begrip te verkrijgen van het brede spectrum van de loonheffingen anno 2024. Je maakt in deze titel kennis met de verschillende verschijningsvormen van loonheffingen en de bijbehorende spelregels, waaronder:
- De loonbelasting
- De premieheffing voor de volksverzekeringen
- De premieheffing voor de werknemersverzekeringen
- De heffing van de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekeringen

De titel verschaft je een helder beeld van de vele wettelijke vrijstellingen waarmee je bij loonheffingen rekening dient te houden. Denk hierbij aan pensioenpremies en kostenvergoedingen, maar ook de voorschriften voor het waarderen van loon in natura (zoals de auto van de zaak) en met de kortingen op de loonbelasting waarop de werknemer recht heeft. Daartegenover staan diverse subsidieregelingen in de vorm van afdrachtverminderingen en tegemoetkomingen in de loonkosten voor de werkgever. Tal van concrete voorbeelden maken de onderliggende materie steeds direct helder en toepasbaar.

Alle belangrijke actuele aspecten van de loonheffing worden als samenhangende thema’s in beeld gebracht. Hierbij gaat ruim aandacht uit naar de wetssystematiek en de onderliggende basisregels, zodat de lezer zich de materie gemakkelijk eigen kan maken.

Het studieboek wordt jaarlijks geactualiseerd. Ook de verschillende verschijningsvormen van (fiscaal) loon en de (systematiek van de) werkkostenregeling zijn verwerkt. De auteurs schetsen daarnaast een rijk beeld van de juridische en fiscale status van arbeidskrachten, zoals zzp'ers, en de belangrijkste (internationale) fiscale en de sociale zekerheidsaspecten die een rol spelen bij grensoverschrijdende arbeid.

Kortom: met de 18e druk van Loonheffingen behoud je grip op vraagstukken rondom loonheffingen. De titel is niet alleen een veelgebruikt studieboek binnen Fiscaal Recht en Fiscale Economie, maar komt ook veelvuldig van pas in de dagelijkse praktijk van fiscalisten, advocaten en medewerkers van de Belastingdienst die in aanraking komen met loonheffingen.

Specificaties

ISBN13:9789013176636
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:728
Druk:18
Verschijningsdatum:22-3-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over Peter Hoogstraten

Drs. P.W.H. (Peter) Hoogstraten (1966) is na zijn studie fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken als belastingadviseur. Daar adviseerde hij voor een brede doelgroep. Na een aantal jaren is hij overgestapt naar de Belastingdienst. Hij is in Arnhem en Rotterdam werkzaam geweest in de nationale en de internationale loonheffingenpraktijk. Op dit moment is hij landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen bij het Landelijk Kantoor Belastingdienstregio's in Den Haag. Naast zijn werkzaamheden bij de Belastingdienst is hij werkzaam als medewerker van Vakstudie Nieuws en als docent bij het Register Belastingadviseurs en bij de Praktijkcursus Salarisadministratie. Voorts spreekt hij regelmatig op congressen, studiedagen en seminars, Zijn nevenwerkzaamheden, waaronder het schrijven van dit boek, verricht hij op persoonlijke titel.

Andere boeken door Peter Hoogstraten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Loonheffingen - Editie 2024