Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013128994. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Checklist Jaarrekening 2021

Paperback Nederlands 2021 9789013162196
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Met deze checklist beschikt u over actuele stand van zaken omtrent financiële verslaggeving in 2021. De titel beperkt zich tot de hoofdlijnen; uitzonderlijke situaties en bijzondere regelingen worden grotendeels buiten beschouwing gelaten. De checklist biedt houvast bij het toetsen of uw jaarrekening voldoet aan de voorschriften van Titel 9 Boek 2 BW.

De regels omtrent het opstellen van de jaarrekening kunnen veranderlijk en complex van aard zijn. Met deze checklist beschikt u over een compleet en praktisch toepasbaar overzicht van de actuele bepalingen die gelden voor een jaarrekening.

Checklist jaarrekening 2021 heeft betrekking op het regime van Titel 9 Boek 2 BW en laat EU IFRS buiten beschouwing. Wel is vermeld welke bepalingen uit Titel 9 Boek 2 BW van toepassing blijven indien de inrichting van de jaarrekening volgens EU IFRS plaatsvindt.

Het handboek helpt u de relevante standaarden, RJ-richtlijnen, jurisprudentie en wetteksten toe te passen in uw praktijk. De bepalingen worden helder gestructureerd en toegelicht. U krijgt hierbij inzicht in de onderlinge verbanden, evenals de toepassing in de praktijk aan de hand van concrete voorbeelden.

Aan de hand van de checklist kan worden getoetst of uw jaarverslag voldoet aan de voorschriften van Titel 9 Boek 2 BW. De checklist beperkt zich tot de essentiële veelvoorkomende regels die gelden voor de verslaglegging. Uitgegaan is van de per 1 januari 2021 geldende tekst van Titel 9 Boek 2 BW en de op basis van deze titel op dat tijdstip geldende teksten van de uitgevaardigde Besluiten (meer in het bijzonder het Besluit modellen jaarrekening). Uitzonderlijke situaties en bijzondere regelingen blijven hierbij grotendeels buiten beschouwing. Twee specifieke invalshoeken vormen het kader van de checklist:
Welke wettelijke eisen gelden voor de inrichting van het financieel verslag, zowel ten behoeve van het opmaken en vaststellen als ten behoeve van het deponeren ten kantore van het handelsregister?

Welke verschillen zijn er tussen de micro, kleine, middelgrote en grote jaarrekeningregimes?
Checklist jaarrekening 2021 vormt een actueel, overzichtelijk en handzaam hulpmiddel bij het opstellen en/of inzien van jaarrekeningen.

Specificaties

ISBN13:9789013162196
Trefwoorden:jaarrekening
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:108
Druk:1
Verschijningsdatum:6-1-2021
ISSN:

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Beckman

Hans Beckman is advocaat bij Stibbe te Amsterdam en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Hans Beckman

Inhoudsopgave

1. Algemene opmerkingen; handleiding bij gebruik / 11
2. Balans met toelichting / 19
3. Winst-en-verliesrekening met toelichting / 35
4. Bijzondere voorschriften omtrent de toelichting / 47
5. Waardering en resultaatbepaling / 71
6. Bestuursverslag / 83
7. Overige gegevens / 91

Bijlage 1: Geconsolideerde jaarrekening / 95
Bijlage 2: Omvangafhankelijke jaarrekeningregimes / 101
Bijlage 3: Termijnen, uitstel en ontheffing / 103

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Checklist Jaarrekening 2021