Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013129540. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Tekstuitgave Ruimtelijk bestuursrecht 2022/2

met ruimtelijk relevante regelgeving, Wabo, Crisis- en herstelwet en AWB

Paperback Nederlands 2022 9789013167351
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wanneer u werkzaam bent op het terrein van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling en omgevingsbeleid, dan mag Tekstuitgave Ruimtelijk bestuursrecht 2022/2 niet in uw collectie ontbreken. Deze tekstbundel bevat alle relevante wet- en regelgeving omtrent het ruimtelijk bestuursrecht. Zowel geschikt voor professionals als studenten.

De uitgave biedt u een naslagwerk met daarin alle relevante regelgeving die van pas komen in uw dagelijkse werkzaamheden, inclusief de laatste wetswijzigingen per 1 oktober 2022. De opgenomen regelgeving bestrijkt een breed terrein. Nog niet het nieuwe omgevingsrecht (Omgevingswet) is opgenomen, maar wel de huidige regelgeving omtrent ruimtelijke ordening en ruimtelijk relevant milieurecht, alsmede wetgeving over infrastructuur. In de eveneens opgenomen Algemene wet bestuursrecht (Awb) is het algemene bestuursprocesrecht geregeld die op de in deze uitgave verzamelde regelgeving van toepassing is, waaronder de regelen omtrent besluitvorming en rechtsbescherming.

Wetgeving ruimtelijk bestuursrecht
De titel en het compacte formaat van deze uitgave biedt u een actueel en allesomvattend overzicht van het ruimtelijk bestuursrecht, met daarin onder meer de Wet en het Besluit ruimtelijke ordening, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), Tracéwet, Woningwet, Erfgoedwet, en een selectie uit de Wet milieubeheer en de Crisis- en herstelwet. Met het oog op de komende Omgevingswet is het op laatstgenoemde wet gebaseerde Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet van belang vanwege de mogelijkheden om daarop alvast vooruit te lopen en vanwege de verschillende specifieke gebiedsregelingen.

U vindt alles op structurele en overzichtelijke wijze geordend. De inhoudsopgave en het uitvoerige trefwoordenregister helpen u in een handomdraai te vinden wat u zoekt. Zo verliest u gedurende de werkdag niet onnodig veel tijd aan zoekwerk.

In elke halfjaarlijkse actualisering worden tussentijdse wijzigingen in de regelgeving verwerkt, zodat kan worden beschikt over de zo actueel mogelijke versie. Vanwege de in aantocht zijnde nieuwe Omgevingswet zijn de aangebrachte wijzigingen in de huidige regelgeving veelal niet ingrijpend, maar het kunnen beschikken over een actuele versie daarvan geeft meer zekerheid.

Uiteraard is deze wetgeving ook digitaal raadpleegbaar, maar de ervaring leert dat op papier beschikbare wetteksten die regelmatig moeten worden geraadpleegd, in de praktijk nog steeds de voorkeur verdienen.

Daarbij is van belang dat deze uitgave tevens een overzicht biedt in de samenhang van het pakket regelgeving dat voor de praktijk van het omgevingsbeleid en de ruimtelijke ordening van belang is.

De uitvoerige alfabetische trefwoordenlijst, die ook in deze nieuwe versie weer is geactualiseerd, is een handig hulpmiddel bij het vinden van relevante regelgeving.

Specificaties

ISBN13:9789013167351
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:736
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Co van Zundert

Dr. J.W. van Zundert is adviseur bij Kienhuis Hoving advocaten en notarissen. Hij is gespecialiseerd in ruimtelijk bestuursrecht, grondbeleidsrecht en monumentenrecht.

Andere boeken door Co van Zundert

Inhoudsopgave

Voorwoord / 5
Lijst gebruikte afkortingen / 7

1. Wet ruimtelijke ordening / 11
2. Besluit ruimtelijke ordening (selectie) / 51
3. Regeling standaarden ruimtelijke ordening 2012 / 69
4. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (selectie) / 73
5. Besluit omgevingsrecht (selectie) / 123
6. Regeling omgevingsrecht (selectie) / 181
7. Tracéwet / 217
8. Spoedwet wegverbreding (selectie) / 229
9. Woningwet / 239
10. Interimwet stad-en-milieubenadering / 331
11. Erfgoedwet (selectie) / 341
11a. Monumentenwet 1988 (selectie) / 363
12. Wet milieubeheer (selectie) / 373
13. Besluit milieueffectrapportage / 405
14. Wet geluidhinder (selectie) / 463
15. Besluit externe veiligheid inrichtingen (selectie) / 505
16. Crisis- en herstelwet (selectie) / 523
17. Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (selectie) / 547
18. Algemene wet bestuursrecht (selectie) / 597

Trefwoordenregister / 729

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tekstuitgave Ruimtelijk bestuursrecht 2022/2