Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Combipakket Privacy 2015

Tekst & Commentaar: Telecommunicatie- en privacyrecht + Grip op datalekken

Gebonden Nederlands 2015 9789013135435
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit combipakket bevat de boeken 'Tekst & Commentaar: Telecommunicatie- en privacyrecht' + 'Grip op datalekken'.

Tekst & Commentaar: Telecommunicatie- en privacyrecht:

'Tekst & Commentaar: Telecommunicatie- en privacyrecht' bevat onder andere de Telecommunicatiewet, de Roamingverordening, de Wet bescherming Persoonsgegevens, delen van de Mediawet en de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten. Per artikel leest u in een korte toelichting de betekenis/strekking van de bepaling uiteengezet, mede aan de hand van verwijzingen naar relevante jurisprudentie.

Kenmerken van deze uitgave:
-Commentaar gebaseerd op wetteksten per 1 april 2015
-Inclusief Instellingswet ACM, wijzigingen Mediawet en verdere aanscherping Wbp
-Europese richtlijnen en lagere regelgeving waar nodig aangestipt

De Telecommunicatiewet heeft op veel punten het karakter van een kaderwet. Veel concrete rechten en verplichtingen zijn neergelegd in AMvB’s en ministeriële regelingen. In deze uitgave is geen commentaar opgenomen bij die lagere regelgeving. Bij de behandeling van de wetsartikelen waarop die regels berusten, gaat het boek waar nodig in op de lagere regelgeving. De tekst van de belangrijkste lagere regelgeving staat in de bijlagen. Hetzelfde geldt voor de op Europese richtlijnen gebaseerde wetsartikelen.

De eerste druk van deze uitgave verscheen in december 2001 onder de titel Telecommunicatiewet. In de volgende drukken zijn ook de Wet bescherming persoonsgegevens, de Roamingverordening, delen van de Mediawet en de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten voorzien van commentaar opgenomen. Vanaf de vorige (vierde) druk is de titel veranderd in Telecommunicatie- en Privacyrecht, om de inhoud van de uitgave beter tot uitdrukking te brengen.

'Grip op datalekken':

Datalekken: de grootste angst van elke persoon of bedrijf. Hoe voorkomt u dit en wat moet u doen als dit toch gebeurt?

'Grip op datalekken' biedt praktische handvatten om de wettelijke procedures rond datalekken in de organisatie in te voeren. Daarnaast kunt u modulair extra maatregelen doorvoeren en vormt het boek de routegids voor een verantwoorde aanpak van datalekken.

De meldplicht Datalekken zal per 1 januari 2016 worden ingevoerd. Alle bedrijven en overheidsinstellingen moeten vanaf dat moment niet alleen het lekken van persoonsgegevens voorkomen, maar ook lekken melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (CBP), én aan personen wier gegevens zijn gelekt. Doen zij dit niet, of niet juist, dan lopen zij aanzienlijke boeterisico’s.

Bij datalekken komen privacy, datamanagement, ICT, security, juridische zaken, communicatie en het managen van financiële risico’s samen. Veel professionals weten veel van het eigen vakgebied, maar missen het inzicht in andere domeinen. Het boek geeft in lekentaal die kennis die nodig is voor een integrale aanpak van datalekken.

Het boek is geschreven door privacy professionals met een indrukwekkende staat van dienst en samen vele tientallen jaren ervaring op het gebied van datalekken.

Specificaties

ISBN13:9789013135435
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Verschijningsdatum:23-12-2015
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Knol

Paul Knol studeerde aan de Universiteit Leiden en was aansluitend van 1980-1986 aan die universiteit verbonden als wetenschappelijk medewerker burgerlijk recht. Sinds oktober 1986 is hij als bedrijfsjurist werkzaam bij KPN. Vanaf 2000 is hij tevens als gastmedewerker verbonden aan het centrum eLaw@Leiden.

Andere boeken door Paul Knol

Over Gerrit-Jan Zwenne

Gerrit-Jan Zwenne studeerde aan de Universiteit Leiden en specialiseert zich sinds 1992 in ICT- en telecommunicatierecht, alsmede privacyrecht. Hij was advocaat bij Buruma Maris en Houthoff Buruma en is thans partner bij Bird&Bird. Het zwaartepunt van zijn praktijk ligt bij telecommunicatiezaken. Daarnaast adviseert hij e-commerce- en telecombedrijven op het gebied van privacy. Hij is als universitair hoofddocent telecommunicatie- en privacyrecht verbonden aan het centrum eLaw@Leiden.

Andere boeken door Gerrit-Jan Zwenne

Over Koen Versmissen

Dr. Koen Versmissen CIPP/E is partner bij Privacy Management Partners. Hij werkte bijna negen jaar voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), in verschillende beleids- en leidinggevende functies. Ook heeft hij acht jaar ervaring als privacyadviseur en -trainer. Voor de AP schreef hij onder meer de rapporten Sleutels van Vertrouwen en Elektronische overheid en privacy. Koen is een gepromoveerd wiskundige en informaticus.

Andere boeken door Koen Versmissen

Inhoudsopgave

Inhoudsopgaven: zie de beide afzonderlijke uitgaven.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Combipakket Privacy 2015