Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Decentrale heffingen

Paperback Nederlands 2017 9789013136913
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wilt u zich snel inlezen in regelgeving rond de heffingen door gemeenten en waterschappen? Deze uitgave biedt zowel de student als de professional een handzame en compacte inleiding op dit terrein. De rijke hoeveelheid kort samengevatte casuïstiek maakt dit tot een praktische uitgave, waarin u niet struikelt over wetsartikelen, lange citaten en speculaties.

Decentrale heffingen is een eigentijdse, vlot geschreven uitgave, waarin de praktijk van decentrale heffingen uit de doeken wordt gedaan. De uitgave start met de algemene aspecten van de decentrale belastingheffing. Na een korte schets van de decentrale belastingstelsels wordt ingezoomd op (fiscaal) bestuurs(proces)recht ‒ voor zover van belang voor de decentrale belastingheffing. Daarna komen de gemeentelijke heffingen aan bod, waarbij de onroerendezaakbelastingen, de roerenderuimtebelastingen en de BIZ-bijdrage een aparte plaats innemen. De Waterschapsheffingen komen als laatste aan bod. In de bijlagen treft u twee algemeen verbindende voorschriften aan (niet opgenomen in de bundel Belastingwetten), een voorbeeld van een besluit met beleidsregels over bestuurlijke boeten en voorbeelden van belastingverordeningen.

Samengevatte casuïstiek
Wat deze uitgave aantrekkelijk maakt, is de rijke hoeveelheid kort samengevatte casuïstiek, waardoor de regelgeving voor u gaat leven. Op de website van Wolters Kluwer vindt u bovendien meer informatie over de behandelde casussen in het jurisprudentiebestand ‒ waar u als gebruiker van deze uitgave direct toegang toe heeft. Dat maakt deze uitgave tot een prettige informatiebron voor een ieder die zich het onderwerp decentrale heffingen eigen wil maken. Óf voor degene die snel handzame, compacte informatie zoekt, waarmee hij in de praktijk uit de voeten kan. Kortom, een ‘hybride’ uitgave, met praktische, direct toepasbare informatie op papier en digitale verbreding!

Specificaties

ISBN13:9789013136913
Trefwoorden:belastingrecht
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:800
Druk:4
Verschijningsdatum:21-9-2017
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave zie inkijkexemplaar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Decentrale heffingen