Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Auteursrecht Studenteneditie

Auteursrecht, portretrecht, naburige rechten en databankenrecht

Paperback Nederlands 2019 9789013154634
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze studenteneditie met softcover biedt een volledig overzicht van het auteursrecht en aanverwante rechtsgebieden. U krijgt een haarscherp beeld van de stand van zaken in vrijwel alle aspecten van het auteursrecht, het portretrecht, de naburige rechten (van uitvoerende kunstenaars, producenten en omroepen) en het databankenrecht.

De ontwikkelingen op het gebied van technologie en netwerkcommunicatie volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Daarmee neemt ook het belang van de juridische bescherming van informatieproducten toe. In Auteursrecht studenteneditie vindt u een grondig en toegankelijk overzicht van het gehele juridische speelveld dat hierbij relevant is.

Door deze benadering leent de vierde druk zich uitstekend voor zowel de rechtspraktijk als het wetenschappelijk onderwijs. Het is onmisbaar voor advocaten, rechters en bedrijfsjuristen die regelmatig te maken hebben met het auteursrecht, het portretrecht, de naburige rechten of het databankenrecht.

“Het is gewoon een voortreffelijk boek. Grondig en toch bondig, gedegen zonder op het vervelende af door te kauwen, volledig voor zover een standaardwerk dat maar kan zijn, en ook nog gewoon plezierig om te lezen.” - Door mr. J.L.R.A. Huydecoper over de vorige druk (in BIE 2005, p. 497)

De ontwikkelingen in regelgeving en rechtspraak gaan snel. Alleen al sinds de vorige druk heeft het Hof van Justitie van de EU meer dan honderd - vaak verrassende - uitspraken gedaan die van belang zijn voor het auteursrecht, de naburige rechten en het databankenrecht.

Op het vlak van wet- en regelgeving zijn in die tijd verschillende EU-richtlijnen verschenen, gewijzigd en geïmplementeerd. Op nationaal niveau is in 2015 de Wet auteurscontractenrecht ingevoerd.

Al deze actuele ontwikkelingen hebben hun weg gevonden in dit handboek. Zo krijgt u een helder beeld over de laatste stand van zaken.

Specificaties

ISBN13:9789013154634
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:1016
Druk:4
Verschijningsdatum:3-7-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jaap Spoor

Jaap Spoor is emeritus hoogleraar aan de Vrije Universiteit en advocaat te Amsterdam.

Andere boeken door Jaap Spoor

Over Feer Verkade

Mr. D.W.F. Verkade studeerde Nederlands recht in Leiden. Zijn wetenschappelijke loopbaan ontwikkelde hij aan de universiteiten van Amsterdam (UvA), Nijmegen en wederom Leiden. Daarnaast was hij bijna 30 jaar advocaat te Amsterdam alsmede rechter- en later raadsheer-plaatsvervanger te Arnhem. In 2002 nam hij afscheid van de universiteit en van de balie, en werd hij advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Andere boeken door Feer Verkade

Over Dirk Visser

Dirk Visser is hoogleraar Intellectueel eigendomsrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij partner bij advocatenkantoor Visser Schaap & Kreijger, dat gespecialiseerd is in IE.

Andere boeken door Dirk Visser

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Auteursrecht Studenteneditie