Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Asser 7-IX* Verzekering - studenteneditie 2019

Paperback Nederlands 2019 9789013154771
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Deze studenteneditie bevat de delen I en II van het gerenommeerde Asser-deel 7-IX. De editie bevat een algemeen deel en het deel dat specifiek over schadeverzekering gaat. Deze selectie is afgestemd op het onderwijsaanbod op het terrein van het Verzekeringsrecht aan de Universiteiten van Rotterdam, Tilburg, Leiden en Amsterdam.

Het leven van alledag en de risico’s die de daarbij horende (maatschappelijke) activiteiten met zich meebrengen, vragen om een middel om die risico’s af te dekken: de verzekering.

Verzekeringsovereenkomsten zijn echter talrijk en de wettelijke kaders ervan laten zich daarmee niet zomaar schetsen. Net als de handelseditie, biedt Asser-deel 7-IX Verzekering - Studenteneditie 2019 een diepgravend en toegankelijk naslagwerk omtrent het verzekeringsrecht.

Als studieboek behandelt deze uitgave de voor onderwijs relevante aspecten van de schade- en sommenverzekering, binnen de context van het alomvattende commentaar op het burgerlijk recht in de gehele Asser-serie. Bij de behandeling van de verzekeringsovereenkomst wordt ook civielrechtelijke inbedding ervan geschetst.

Afgestemd op onderwijs
Anders dan de handelseditie, is de inhoud van de studenteneditie geheel afgestemd op het onderwijsprogramma Verzekeringsrecht van verschillende universiteiten. De uitgave is in overleg met de auteurs en de verantwoordelijken voor het onderwijs aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Tilburg, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam samengesteld.

Deze gedeeltelijke overdruk van Asser-deel 7-IX Verzekering bevat:
- Deel I Algemeen
- Deel II Schadeverzekering
- Gebruik buiten het kaders van de verschillende onderwijsprogramma’s waarin deze editie past wordt ten zeerste afgeraden. De complete behandeling van de stof is enkel in de handelseditie te vinden.

Rechtspraak en literatuur
Studenten vinden de laatste ontwikkelingen in rechtspraak en literatuur opgenomen. De bekende basisopzet is echter in grote lijnen hetzelfde gebleven.

Specificaties

ISBN13:9789013154771
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:552
Druk:2
Verschijningsdatum:28-8-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Han Wansink

Han Wansink is hoogleraar verzekeringsrecht aan het Verzekeringsinstituut van de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Andere boeken door Han Wansink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Asser 7-IX* Verzekering - studenteneditie 2019