Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013154979. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, , , e.a.

Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ

Paperback Nederlands 2024 9789013175110
Nog niet verschenen, verwacht op 03‑01‑2024
99,95

Samenvatting

Het Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ is het enige hand- en studieboek waarin op overzichtelijke wijze de gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ worden behandeld. Aan de hand van de Gemeentewet en de Wet WOZ wordt de stof op een toegankelijke en systematische wijze benaderd en via jurisprudentie verduidelijkt.

Per belasting worden de vereiste onderdelen op dezelfde volgorde uitgewerkt en de Wet WOZ aan de hand van de hoofdstukkenindeling van die wet. Daarbij wordt onder meer ingegaan op de objectafbakening, de waardebepaling en waardevaststelling. Ook het gegevensbeheer (de Basisregistratie WOZ) en de gegevensverstrekking komen aan bod. Daarnaast is een hoofdstuk gewijd aan de formeelrechtelijke aspecten, zoals bezwaar- en beroepsprocedures, gegevensverstrekking, inlichtingenplicht en proceskostenvergoeding.

In Compendium gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ worden ook de niet op de Gemeentewet gebaseerde belastingen overzichtelijk behandeld, zoals:
- de afvalstoffenheffing, die is gebaseerd op de Wet milieubeheer
- de BIZ-bijdrage die is gebaseerd op de Wet op de bedrijveninvesteringszones
- de op de Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustachius en Saba (FinBES) gebaseerde lokale belastingen BESeilanden

Deze uitgave is bijgewerkt tot 1 september 2023. Met nadien voorgedane wijzigingen of ontwikkelingen is slechts beperkt rekening gehouden.

Compendium gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ is met name bedoeld voor studenten op universitair- en hbo-niveau, (beleids)ambtenaren en adviseurs die (mede) werkzaam zijn in de praktijk van de gemeentelijke belastingheffing en de uitvoering van de Wet WOZ.

Specificaties

ISBN13:9789013175110
Trefwoorden:belasting, gemeente, WOZ
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:700
Druk:13
Verschijningsdatum:3-1-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over M.P. van der Burg

Mr. M.P. van der Burg is partner bij advies- en detacheringsbureau Groenewegen & Van der Burg BV en tevens rechter-plaatsvervanger in de rechtbank te Utrecht.

Andere boeken door M.P. van der Burg

Over Gino Groenwegen

Gino Groenewegen is docent/onderzoeker lokale belastingen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, tevens vennoot bij advies-, opleidings- en detacheringsbureau Groenewegen & Van der Burg BV te Rotterdam en docent bij de WOZ Repetitoren Rotterdam.

Andere boeken door Gino Groenwegen

Over F.J.H.L. Makkinga

Mr. F.J.H.L. Makkinga is werkzaam als belastingadviseur bij Ernst & Young; daarnaast is hij verbonden aan de capaciteitsgroep fiscaal recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij is tevens rechter-plaatsvervanger in de rechtbank te Leeuwarden.

Andere boeken door F.J.H.L. Makkinga

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Compendium Gemeentelijke belastingen en de Wet WOZ