Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013167337. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Arresten strafrecht/strafprocesrecht 2024

met annotaties

Paperback Nederlands 2024 9789013176186
Nog niet verschenen, verwacht op 06‑08‑2024

Samenvatting

Deze arrestenbundel bevat de belangrijkste rechterlijke uitspraken uit de periode 1897 tot en met 2024 omtrent het materiële strafrecht en het strafprocesrecht. De vernieuwde 2024-editie van Arresten strafrecht/strafprocesrecht bevat diverse nieuwe arresten met betrekking tot het recht om getuigen te mogen ondervragen, de toepassing van de Mr. Big methode, de ontgrendelplicht van smartphones en een nieuw overzichtsarrest over vormverzuimen.

Arresten strafrecht/strafprocesrecht 2024 geldt als veelgebruikt naslagwerk in zowel het onderwijs als de rechtspraktijk. Je vindt hierin de rechterlijke uitspraken op het vlak van leerstukken in het materiële strafrecht en het strafprocesrecht. De uitspraken zijn in hun oorspronkelijke vorm weergegeven; onverkort en met annotaties. Ook belangrijke uitspraken van het Europees Hof voor de rechten van de mens ontbreken uiteraard niet.

De uitgave houdt de volgorde van publicatie in de Nederlandse Jurisprudentie (NJ) aan. Je vindt gemakkelijk de uitspraak die je zoekt, doordat deze chronologisch zijn geordend op basis van de datum van de uitspraak. Daarnaast vind je een systematisch register materieel strafrecht en is voor beide rechtsgebieden een register naar artikelen opgenomen. Kortom: de gestructureerde opbouw en overzichtsregisters helpen je snel op weg.

De inhoud weerspiegelt de actuele stand van zaken tot en met 2024, waarbij vooral recht op getuigenverhoor voor veel nieuwe (Straatsburgse en Nederlandse) arresten heeft gezorgd. Ook de (begrenzing van de) toepassing van ‘nieuwe’ opsporingsmethoden als de Mr. Big methode heeft geleid tot het opnemen van dit arrest in deze bundel. Verder is aan de bundel toegevoegd het meest recente overzichtarrest over de toepassing van art. 359a Sv (vormverzuimen).

Voor onderwijs en rechtspraktijk
Arresten strafrecht/strafprocesrecht 2024 wordt veel gebruikt in zowel het onderwijs als de rechtspraktijk vanwege de rechterlijke uitspraken op het vlak van leerstukken in het materiële strafrecht en procesrecht.

Strafrecht/strafprocesrecht
- Rechterlijke uitspraken op het vlak van leerstukken in het materiële strafrecht en het strafprocesrecht
- Volgorde van publicatie in de Nederlandse Jurisprudentie (NJ)
- Belangrijke uitspraken van het Europees Hof voor de rechten van de mens
- Chronologisch geordende uitspraken
- Systematisch register materieel strafrecht

Specificaties

ISBN13:9789013176186
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:2124
Druk:1
Verschijningsdatum:6-8-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over T. Blom

Mr. T. Blom is universitair hoofddocent straf- en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is tevens rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam.

Andere boeken door T. Blom

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arresten strafrecht/strafprocesrecht 2024