Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013168938. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Sociaal Memo Ziekte & Zorg 2023

Paperback Nederlands 2023 9789013170764
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit memo beschrijft op kernpunten alle belangrijke bepalingen uit wet- en regelgeving over sociale zekerheid in Nederland die betrekking hebben op de thema’s ziekte, arbeidsongeschiktheid en zorg. Op de bekende memo-wijze samengevat in puntsgewijze opsommingen en overzichtelijk per wet gegroepeerd op onderwerp. Deze herziene uitgave bevat alle wijzigingen van het afgelopen jaar en is bijgewerkt tot 1 juli 2023.

De sociale zekerheid in Nederland wordt permanent aangepast aan de ontwikkelingen uit de maatschappij. Zo ook op de gebieden ziekte, arbeidsongeschiktheid en zorg. Denk aan de invoering van het tijdelijk experiment bredere inzet re-integratie-instrumenten en aanpassingen in wat wel en niet tot het basispakket behoort van de zorgpolis. In deze volledig herziene editie komt dit uitgebreid aan bod, naast vele andere wijzigingen.

Sociaal Memo Ziekte & Zorg 2023 bevat alle relevante bepalingen over ziekte, arbeidsongeschiktheid en zorg uit ons Nederlandse sociale zekerheidsstelsel. Alle informatie is op de bekende memo-wijze samengevat in puntsgewijze opsommingen en overzichtelijk per wet gegroepeerd op onderwerp. In deze uitgave komen de wettelijke inkomensverzekeringen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid (ZW, WIA, WAO, WAZ, Wajong) aan bod. Ook wordt het Besluit uitbreiding en beperking kring van verzekerden werknemersverzekeringen uitgebreid besproken. Daarnaast is er aandacht voor zorgtoeslag, de Zorgverzekeringswet, de Wet langdurige zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Jeugdwet.

Om het bronnenonderzoek te vergemakkelijken, verwijst dit memo regelmatig naar wetteksten en uitvoeringsvoorschriften. In alle gevallen is de stand van wet- en regelgeving per 1 juli 2023 weergegeven.

Sociaal Memo up-to-date
- De inhoud van deze uitgave is compleet herzien en geactualiseerd. In het bijzonder komen aan de orde:
- Duur van ziekengeld AOW-gerechtigde verzekerde verkort van 13 weken naar 6 weken
- Invoering tijdelijk experiment bredere inzet re-integratie-instrumenten
- Aanpassingen in wat wel en niet tot het basispakket behoort van de zorgpolis en de Wet langdurige zorg
- Bevriezing verplicht eigen risico zorgverzekering op € 385
- Codificatie voortgezette pleegzorg tot 23 jaar
- Alle reguliere aanpassingen in normbedragen en percentages per 1 januari 2023 en 1 juli 2023.

Sociaal Memo Ziekte & Zorg 2023 is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met (de inkomensgevolgen van) zieken, arbeidsongeschikten, arbeidsbeperkten, Wajonger’s en jeugdigen met jeugdhulpverlening. Zowel bij de beleidsontwikkeling als de beleidsuitvoering.

Specificaties

ISBN13:9789013170764
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:472
Druk:1
Verschijningsdatum:6-10-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Tim de Bondt

Tim de Bondt (1964) heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Bedrijfskundige Informatica aan de HES Amsterdam. Hij is samen met Erik Eikelboom eigenaar van Eikelboom & De Bondt te Leusden.  Naast zijn advieswerkzaamheden voor Eikelboom & De Bondt Fiscaal Financieel Adviseurs BV is Tim verantwoordelijk voor de (hoofd-/eind)redactie van diverse gedrukte en elektronische uitgaven over belastingen, toeslagen, werk, inkomen en sociale zekerheid. De uitgaven worden door Eikelboom & De Bondt Auteurs BV verzorgd voor toonaangevende uitgevers zoals Boom. Ook is Tim actief betrokken bij de software die door Eikelboom & De Bondt IT Services BV wordt ontwikkeld.

Andere boeken door Tim de Bondt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociaal Memo Ziekte & Zorg 2023