Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beweging in veranderende organisaties

Werken met vragenlijsten van veranderingsprocessen

Ingenaaid Nederlands 2003 9789014093079
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

In 'Beweging in veranderende organisaties' bespreekt Bennebroek een stapsgewijze aanpak voor het werken met vragenlijsten in organisaties. De aanpak wordt geïllustreerd met voorbeelden uit zijn eigen praktijk die laten zien hoe het niet moet, hoe het wel moet en waarom. Naast deze voorbeelden bevat het boek een uitgebreide case waarin het werken met een vragenlijst een integraal onderdeel is van het ontwikkelingsproces van een organisatie. Ook wordt ingegaan op relevante theorie en op leerervaringen voor adviseurs en mensen in veranderende organisaties die met de interventie werken. Het boek is bestemd voor organisatieadviseurs en mensen die vanuit een andere rol geïnteresseerd zijn in het verantwoord en effectief inzetten van vragenlijsten voor het verwerken van veranderingsprocessen.

Steeds vaker zetten organisaties vragenlijsten in voor het achterhalen van informatie. Met behulp van de lijsten wordt bijvoorbeeld bekeken of medewerkers tevreden zijn over hun werk, hoe klanten worden bediend of wat de sterke en zwakke kanten van de organisatie zijn. Daarna volgen meestal vragen als hoe verder, welke acties kunnen worden ondernomen en wat zijn manieren om tot verbetering te komen. Een enquête houden is relatief eenvoudig, maar hoe maak je nou effectief gebruik van de uitkomsten? Juist daarover gaat dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789014093079
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:136
Uitgever:PlusPulse
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Beweging in veranderende organisaties
Peter de Roode | 14 april 2010
Een boekje voor de liefhebber. Lezers die meer rendement willen halen uit het werken met vragenlijsten, worden hier op hun wenken bediend. Kilian Bennebroek Gravenhorst beschrijft de stappen die behoren bij deze zogenaamde 'survey-feedback-methode'. Na het bestuderen van 'Beweging in veranderende organisaties' kunt u de grootste valkuilen met betrekking tot het werken met vragenlijsten vermijden.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Kilian Bennebroek Gravenhorst

Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse en docent bij o.a. Sioo. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement en gefascineerd door de vraag hoe leiders hun veranderambities realiseren. Als adviseur helpt hij maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het bereiken van hun strategische doelstellingen. Als docent versterkt hij het veranderkundig handelen van professionals. Kilian doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij publiceert over het vak. Veranderversnellers: het afkijkboek is zijn meest recente boek.

Andere boeken door Kilian Bennebroek Gravenhorst

Inhoudsopgave

Voorwoord

Opzet van het boek

1. Veranderen is lastig
2. Effectief veranderen met survey-feedback
3. Stappenplan voor survey-feedback
4. Survey-feedback in de praktijk: een case
5. Kiezen voor survey-feedback: inzichten leerervaringen en dilemma's

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beweging in veranderende organisaties