Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Open boek

Over eerlijke reclame in een transparante wereld

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789020980202
Direct te downloaden

Samenvatting

Eerlijke reclame. Het lijkt wel een contradictio in terminis. Nochtans kan reclame alleen maar werken als ze eerlijk en open is, zeker in een wereld waar openheid en transparantie steeds belangrijker worden. Bedrijven en organisaties moeten inzien dat ze alleen met eerlijke, authentieke, inhoudelijke communicatie de ziel van hun merk naar buiten kunnen brengen. Die communicatie kan bovendien enkel succesvol zijn als de consument de hoofdrol krijgt.

'Open boek' gaat ook over hoe open en transparant onze samenleving wordt en over hoe open en sociaal de bedrijven en de overheid zullen moeten worden. In mei '68 werd er nog luidop van gedroomd, nu heeft de burger/ consument echt de macht. Naast de vraag naar transparantie is er ook een enorme groeiende behoefte aan betrokkenheid en inspraak. Met zijn 'Open boek' laat Marc Michils u binnenkijken in de wereld van reclame en communicatie. U maakt kennis met heerlijk sterke en irriterend zwakke campagnes en ontdekt hoe u afrekent met domme, leugenachtige reclame. Want wie de consument vandaag misleidt, wordt genadeloos afgestraft.

Specificaties

ISBN13:9789020980202
Trefwoorden:communicatie, reclame
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:186
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:5-9-2012
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Open boek
Eric van Arendonk | 8 november 2011
'Open boek' van Marc Michils gaat over 'eerlijke reclame in een transparante wereld'. Een aantal jaren geleden zou je al over de eerste drie woorden in de lach schieten. De wereld is echter veranderd en veel transparanter en mondiger geworden. Transparantie en eerlijkheid vormen tegenwoordig in de reclame een wetmatigheid. Dat heb ik overgehouden na het lezen van dit werkelijk open boek.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Marc Michils: ‘Reclamehooligans uitbannen’
Ronald Buitenhuis 8 december 2011 Het lijkt vloeken in de kerk. Een reclameman die een pleidooi houdt voor eerlijke en transparante reclame. Want juist reclame is toch bijna per definitie bedoeld om te verleiden en misschien wel te misleiden. In Open boek doet Marc Michils, directeur bij reclamebureau Saatchi & Saatchi in België een boekje open over hoe hij de toekomst van reclame ziet. ‘Je moet tegenwoordig wel eerlijk zijn, omdat de crowd vandaag de dag de stemming bepaalt.’

Over Marc Michils

Marc Michils is CEO van reclame- en adviesbureau Saatchi & Saatchi Brussel. Hij is ex-voorzitter van Stichting Marketing, Master Marketeer en voorzitter van de Raad voor Reclame. Hij is al jaren actief bij de Vlaamse Liga tegen Kanker (Kom op tegen Kanker), waarvan hij momenteel ondervoorzitter is. Hij heeft een doorgedreven en geëngageerde visie op organisaties en de samenleving van vandaag.

Andere boeken door Marc Michils

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dank, Merci, Thank you
Alles wordt open en transparant

Deel I Eerlijke reclame of geen reclame
Deel II De samenleving wordt open en transparant
Deel III Reclame moet doen en bewijzen
Deel IV Bedrijven moeten open en transparante organisaties worden

Eindnoten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Open boek