Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Statistiek als hulpmiddel

een overzicht van gangbare toepassingen in de sociale wetenschappen

Paperback Nederlands 2013 9789023252269
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Statistiek associeert men al snel met ingewikkelde wiskundige formules en berekeningen. Bij het gebruik van de statistiek in sociaal-wetenschappelijk onderzoek, speelt dit echter slechts op de achtergrond een rol. Het gaat namelijk vooral om de juiste toepassing en de correcte interpretatie van de uitkomsten.

In 'Statistiek als hulpmiddel' staat daarom de praktische toepasbaarheid centraal. Hoewel er ook aandacht is voor de grondbeginselen van de statistiek, is dit niet het voornaamste leerdoel. De nadruk ligt op het gebruik van statistische toepassingen bij de beantwoording van onderzoeksvragen op het terrein van de sociale wetenschappen. Deze toepassingen worden geïllustreerd aan de hand van gegevens uit grootschalig onderzoek onder de Nederlandse bevolking.

De gegevens zijn beschikbaar via het internet, zodat men de statistische uitkomsten kan reproduceren met behulp van het computerprogramma SPSS. Enige basiskennis van dit programma, zoals beschreven in Basiscursus SPSS en SPSS met Syntax (Van Gorcum: 2013 en 2007), is daarbij wel noodzakelijk. Er wordt geen wiskundige kennis verondersteld.

Specificaties

ISBN13:9789023252269
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Druk:3
Verschijningsdatum:25-9-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Manfred te Grotenhuis

Manfred te Grotenhuis is werkzaam als universitair docent kwantitatieve analysetechnieken en publiceert regelmatig over statistische toepassingen.  Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het doceren van statistiek aan studenten binnen de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en is betrokken bij tal van sociaal-wetenschappelijke onderzoeksprojecten.

Andere boeken door Manfred te Grotenhuis

Over Theo van der Weegen

Theo van der Weegen is hoofd van een onderzoekstechnische afdeling. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het doceren van statistiek aan studenten binnen de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en is betrokken bij tal van sociaal-wetenschappelijke onderzoeksprojecten.

Andere boeken door Theo van der Weegen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Statistiek als hulpmiddel