Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Groninger Kroon

Atlas van Groninger Appelrassen

Gebonden NL 2022 9789023259435
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Wat is er mooier als je in Groningen woont, om bij de keuze voor een nieuwe appelboom in de tuin te kiezen voor een typisch Gronings appelras? Maar welke dan? En wat kun je doen met de appels die straks van de boom komen? Het ene appeltje is direct eetbaar, lekker zoet of juist lichtzuur. De andere soort moet je even bewaren voor die goed ‘op smaak’ is. Ook Potappels zijn prima bruikbaar maar je moet ervan houden. Er zitten grote verschillen in smaak, grootte van het fruit of juist in het gebruik van de appels.

‘Groninger Kroon’ geeft een overzicht van de streekrassen die Groningen rijk is. Wil je er eentje in je tuin zetten, dan helpt dit boek je een goede keuze te maken. Daarmee draag je bij aan het behoud van het eetbare erfgoed dat zo’n appelras eigenlijk is. En dit boek geeft meteen antwoord op de vraag wat precies een potappel is.

Alex Vissering, beroeps-Groninger en zanger-liedjesschrijver:
“De Groninger Kroon staat al jaren in mijn tuin en maakt veel mensen in mijn dorp blij. De Langezuiten boom (zoete kroon) is in de familie wereldberoemd vanwege de haite bliksem. De andere, nog onbekende appelboom is sappiger, milder en zacht zoet-zuur. Het is waarschijnlijk ook een Groninger ras, naar verluidt bij een Borg gekweekt. Ik hou van de doorhangende takken van de appels en in de herfst zijn het de swaade liesters die alles netjes opeten en opruimen. In dit prachtige boekje van Rogier Verhagen ga ik op zoek naar de oorsprong van mijn trotse appelbomen.”

Specificaties

ISBN13:9789023259435
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:132
Uitgever:Gorcum b.v., Koninklijke Van
Verschijningsdatum:28-11-2022
Hoofdrubriek:Flora en fauna

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Groninger Kroon