Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Intervisie leren

Een methode voor professionele ontwikkeling

Paperback Nederlands 2024 9789024415656
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

Intervisie is een methode om op een gestructureerde manier aan kwaliteitsverbetering en deskundigheidsbevordering te werken. 'Intervisie leren' is een praktijkgericht boek voor studenten die zich in de methodiek willen bekwamen en zich met behulp van intervisie verder willen ontwikkelen als persoon en als toekomstig professional.

In het boek wordt uitgelegd wat onder intervisie wordt verstaan en hoe het een goede bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van competenties. Mogelijkheden voor het toetsen van intervisie en het samenstellen van een portfolio komen uitgebreid aan bod. Ruime aandacht is er ook voor de essentiële vaardigheden en het oefenen van deze vaardigheden bij het uitvoeren van intervisie. In het boek wordt een overzicht gegeven van de meest bruikbare intervisiemethoden, waarbij specifieke aandacht voor intervisie per mail.

In deze druk is voor intervisanten en intervisoren meer 'gereedschap' opgenomen voor de verdieping van het reflectieproces dat plaatsvindt binnen intervisie.

Wijzigingen t.o.v. vorige druk
De hoofdstukken 1 en 2 zijn aangevuld met meer "gereedschap" voor de intervisanten en intervisoren. Dit "gereedschap" geeft meer verdieping van het reflectieproces dat plaats vindt binnen intervisie. Aan de hoofdstukken 3 en 4 is een aantal methoden toegevoegd die een bijdrage kunnen leveren aan de intensivering, verbreding en/of verdieping van de leerprocessen binnen intervisie. Een aantal praktijkvoorbeelden is veranderd om zo duidelijk te maken dat dit boek en de beschreven methoden voor elke professional (in opleiding) gebruikt kan worden.

'Intervisie leren' is bestemd voor beginnende en gevorderde professionals in opleiding, in het hbo en wo, én voor professionals in verschillende organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789024415656
Trefwoorden:intervisie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:2-2-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mirabelle Schaub-de Jong

Mirabelle Schaub-de Jong heeft als docent, coach of onderzoeker veel ervaring en kennis opgedaan in het begeleiden van intervisiegroepen in verschillende studierichtingen in het hbo, wo, in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven.

Andere boeken door Mirabelle Schaub-de Jong

Over Bernard van de Beek

Bernard van de Beek heeft als docent, coach of onderzoeker veel ervaring en kennis opgedaan in het begeleiden van intervisiegroepen in verschillende studierichtingen in het hbo, wo, in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven.

Andere boeken door Bernard van de Beek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intervisie leren