Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Conflictcoaching

Een nieuwe energiebron voor managers. Een verruimende visie op conflicten

Paperback Nederlands 2009 9789024416691
10
Voormalig top 10Totaal 14 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Verschillen van mening worden vaak vermeden of weggemoffeld uit angst voor erger en escaleren vervolgens tot intense conflicten. Dat zijn dure grappen: werknemers gaan vaak slechter functioneren, melden zich ziek en hele afdelingen kunnen ontwricht raken.

Wil men de in- en externe ontwikkeling van organisaties verbeteren, dan mag men conflicten niet uit de weg gaan. 'Er mag gebotst worden binnen bedrijven', zo stellen de auteurs van dit boek, maar veel opvattingen binnen organisaties zijn conflictvermijdend en zijn daarom aan revisie toe. Het boek is een pleidooi om conflicten toe te laten in organisaties en daar de vruchten van te plukken, mits goed gemanaged door competente managers. Managers als conflictcoaches kunnen in dit proces een wezenlijke bijdrage leveren.

Dit boek is gebaseerd op voorbeelden uit het dagelijkse leven van de manager. De auteurs ontlenen hun informatie aan mediation- en coachingsgesprekken en interviews met managers. Zij introduceren de competenties conflictvaardig, conflictmanagement en conflictcoaching. De principes van systeemdenken en conflictescalatie worden uitgewerkt in nuchtere interventies. Er wordt veel aandacht geschonken aan opvattingen die manoeuvreerruimte bieden. Aan dit boek is verbonden het boek 'Praktijkboek Conflictcoaching'.

Specificaties

ISBN13:9789024416691
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:17-9-2009
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
Serie:PM reeks

Expertrecensies (3)

Conflictcoaching
Joke Verplanke | 11 september 2007
Het boek 'Conflictcoaching' van Marijke Lingsma en Francine ten Hoedt is bedoeld voor managers die conflicten in hun afdelingen willen begeleiden of helpen oplossen. Marijke Lingsma is coach en oprichter van de School voor Coaching en Francine ten Hoedt is mediator en coach.
Lees verder
De nieuwe oogst op het speelveld van de coach
Bert Peene | 13 juni 2005
Het zal u niet ontgaan zijn dat coaching tegenwoordig een uiterst serieuze aangelegenheid is. Bij het horen van het woord ‘coach’ denkt niemand nog uitsluitend aan dikbetaalde schreeuwerds voor een dug-out in één of ander voetbalstadion.
Lees verder
Conflictcoaching
Carolien de Monchy | 16 maart 2005
In dit boek verkennen Marijke Lingsma en Francine ten Hoedt het hele terrein van conflicthantering, bezien vanuit de positie van managers, projectleider of interimmers. Dat verklaart de titel: conflict coaching. Met andere woorden: hoe kun je als manager ervoor zorgen dat je medewerkers erin slagen hun eigen conflicten op te lossen?
Lees verder

Lezersrecensies

3.1 van de 5
13 stemmen
2
3
4
2
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
De nieuwe oogst op het speelveld van de coach - Het kaf gescheiden van het koren
Bert Peene 17 augustus 2006
achtergrond
"Een conflict is een bron van energie" - Een interview met Marijke Lingsma en Francine ten Hoedt
Annegreet van Bergen 16 augustus 2006
interview
Een interview met Marijke Lingsma en Francine ten Hoedt
Annegreet van Bergen 9 februari 2005 Marijke Lingsma is auteur van verschillende boeken. Het liefst werkt zij samen met een andere auteur. Want zij is ervan overtuigd dat er een meerwaarde ontstaat wanneer zij haar eigen denken en aannames laat botsen met die van een co-auteur.

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter en ex-directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, nu mastercoachopleider, en wordt binnen het coachvak gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt is conflictkundige en heeft sinds 1999 een eigen bedrijf, Hat Trick consultancy. Ze bemiddelt, coacht, traint en adviseert. Daarnaast is ze auteur van diverse boeken en artikelen op het gebied van mediation, conflictcoaching en communicatie en ontwikkelaar van leergangen, workshops en multimediamateriaal voor conflictbemiddelaars en coaches, zoals Spelen met Conflicten, Mediation in Beweging en Escalatie door de conflictbemiddelaar en de 'Vileine Vragen voor…' serie.

Andere boeken door Francine ten Hoedt

Inhoudsopgave

Voorwoord

Algemene inleiding

1. Visie op conflicten in organisaties
2. Falen met passie.
3. Bekend maakt bemind
4. Hoe creëer je een conflict?
5. Interventies vanuit systeemdenken. Los het zelf maar op!
6. Competenties van een conflictcoach

Afsluiten en verder gaan

Appendix

Literatuur
Over de auteurs
Boeken uit de SVC-serie
Praktijkboek Conflictcoaching

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Conflictcoaching